Google masaüstü arama için karanlık modu test ediyor

Google masaüstü arama için karanlık modu test ediyor

Google masaüstü arama için karanlık modu test ediyor. Test size sunulmuşsa ve sisteminiz karanlık moda ayarlanmışsa, Google’ın arama sayfalarının arka planı masaüstünüzde siyaha yakın bir gri şeklinde olacaktır.

Hâlâ geniş çapta kullanıma sunulmamış olsa da Google masaüstünde Google Arama’ya tam bir karanlık mod getirmek için aktif olarak çalışmakta. The Verge’e göre Google, masaüstünde arama sekmesinde karanlık modu getirecek. Chrome’da bir gizli pencere başlatırsanız, aramanızda yeni bir mesajla karşılaşabilirsiniz. Bir kutu, “Koyu temanın artık kullanılabilir olduğunu” belirtiyor. Ardından sizi bir kısayolla ayarı hızlı ve kolay bir şekilde açmaya yönlendiriyor.

Karanlık mod şu şekilde görünecek:

Google, masaüstü arama için karanlık modu test ediyor
Testin ne kadar geniş çapta uygulandığı ise henüz belli değil. Genelde bu gibi özellikler ilk olarak belirli bölgelere sunuluyor. Ardından daha geniş çapta bir kullanım başlıyor. Birkaç Verge çalışanı, arama sayfalarını otomatik olarak karanlık moda geçirdi bile. 9to5Google ve Twitter’daki bazı kişiler de yeni karanlık modu gördüklerini bildirdi. Ancak şu anda macOS’ta karanlık moda erişim olmasına rağmen Google’ın arama sayfaları bazıları için hâlâ beyaz durumda.

Karanlık mod hayranıysanız, tek sevindirici haber Google tarafından gelmedi. Twitter’ın karanlık modundaki değişiklikler, geçen hafta karanlık modlarını daha da koyulaşmasıyla karanlık mod sevenleri sevindirdi. Microsoft ise karanlık modu kullanırken tüm belgelerin koyulaşması için Word’de yapılan değişiklikleri test ediyor.

Studio Ghibli tema parkı açılıyor! Anime hayranlarına müjde