Google Chrome için karanlık temanın kapsamı genişliyor!

Google Chrome

Google Chrome için karanlık temanın kullanım alanı genişleyecek. Google Aramalar da çok yakında karalara bürünecek.

Google; Play Store, Takvim, Drive gibi uygulamalarının çoğuna karanlık bir mod eklemişti. Chrome tarayıcısında ise yerleşik birçok karanlık mod öğesi bulunuyor. Ancak tarayıcıda Google Arama’yı kullanırken kullanıcılara beyaz fon üzerinde arama sonuçları gösteriliyor. Bu da geç saatlerde Google’dan bir şeyi aramak isteyenlerin adeta gözlerini yakıyordu. Ancak bu durum çok yakında değişecek.

Chrome’da Google Arama’daki yapılacak olan değişiklik, Chromium kaynak kodunda yer alan yeni bir kod sayesinde tespit edildi. “Chrome Android için karanlık SRP’yi göster” parametresini etkinleştirdiğinizde Google Arama sonuçları koyu bir arkaplan üzerinde gösterilmeye başlanıyor. Şimdilik test aşamasında olan bu özelliğin Haziran ayında herkesin kullanımına sunulması bekleniyor.

GTA 5 hile isteyenler buraya! İşte tüm hileler!

Chrome zaten web sitelerini karanlık modda görüntülenmeye zorlamak için yerleşik bir seçeneğe sahip. Normalde web siteleri karanlık bir modu doğrudan kaynak kodlarına kodlar ve tarayıcıya güvenmek yerine CSS’deki özellikleri kullanır. Ancak Chrome’un son güncellemesi ile bu durum değişecek gibi görünüyor.

Google Chrome

Chrome’un Windows, macOS, iOS ve Android‘deki uygulamalarına gelecek olan güncelleme ile eklenecek olan bu özelliğin oldukça başarılı çalışacağını düşünüyoruz. Özellikle sistem arayüzünü bile koyu modda kullananların arama yaptığı zaman çektiği göz yanma sorununun ortadan kalkması oldukça yerinde bir atılım olacak.