Google iOS uygulamalarını güncellemeye başladı

Google iOS uygulamalarını güncellemeye başladı

Google, Aralık ayının başından bu yana iOS uygulamalarının çoğunu güncellemesiz bıraktı. Aylar sonra Google iOS uygulamalarını güncellemeye başladı.

Bir süredir iOS kullanıcıları, Google hesaplarında oturum açarken “bu uygulama güncel değil” hatalarıyla karşılaşıyordu. Ancak bu durum nihayet sona eriyor. 9to5Google’ın bildirdiğine göre, Şirket nihayet temel iOS uygulamalarını güncellemeye başladı. iOS YouTube uygulamasına yeni bir revizyon geldi. Gmail ve diğer uygulamalardaki hataları düzeltti. Ayrca Google yakında tüm bu uygulamaları yükseltilebileceğinin de ipucunu veriyor. Uygulama güncellemelerinin gelmesinin neden bu kadar uzun sürdüğü ise belli değil. Bazıları Google’ın Apple’ın uygulamalarındaki gizlilik politikalarından hoşlanmadığını öne sürdü. Ancak şirketin konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklaması olmadı. Google, Şubat ayının başlarında iOS uygulamalarını güncellemeye başladı. Apple’ın uygulamalarındaki gizlilik politikalarına ise daha sonra değineceklerini ifade etti.

Google iOS uygulamalarını güncellemeye başladı

Google, sunucu tarafı ve web güncellemeleri yoluyla bazı özellikleri aktarsa da, Chrome gibi uygulamalar, güncellenmeden bırakılırsa güvenlik sorunlarına karşı savunmasız olabilir. Ayrıca güncellenmeyen bu tarz büyük uygulamalar gelecekte teknik sorunlar da yaratabilir. YouTube uygulamasının sorununu düzeltmek daha büyük çapta güncellemelerin geleceğinin işaretçisi. Böylece, Google hizmetlerine büyük ölçüde güvenen iPhone ve iPad kullanıcıları rahat bir nefes almaya başlayacak. Salı günü gelen bir açıklamaya göre Google, yeni gizlilik etiketlerini uygulamalarına gelecek hafta veya ondan sonraki hafta ekleyecek.

Justice League filmine ilk bakış: Zack Snyder, Jared Leto’nun Joker’ini tanıtıyor