App Store Play Store’a gelir konusunda fark attı

app store vs google play

App Store gelir konusunda Android’in uygulama mağazası olan Play Store’a çok büyük bir fark attı. Geliştiriciler Play Store’dan para kazanamıyor!

Apple’ın geliştiricilere dünyada en çok değer firma olduğunu zaten biliyorduk. Bugün Sensor Tower tarafından açıklanan bilgiler ile bunun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlandı. Sensor Tower’ın açıkladığı raporlara göre; App Store’da yer alan popüler 100 uygulama ile 2019’un ilk çeyreğinde 83.8 milyon dolar gelir elde edildi.

App Store yine geliştiricilerinin yüzünü güldürdü!

Bu kazanç yine aynı dönemde Play Store’da ise 51 milyon dolar seviyesinde kaldı. 2019’un ilk çeyreğinde App Store’a göre yüzde 65 daha aza gelir elde eden Play Store, geliştiricilerinin yüzünü bu yılda da güldürmedi.

App Store

Konu oyun olunca fark Allahuekber Dağları’na kadar çıkıyor. App Store’daki oyunlardan 23.3 milyon dolar gelir elde edilirken, Play Store’da bu gelir sadece 7 milyon dolar seviyesinde kalmış. Farkın yaklaşık yüzde 232 olduğunu söyleyebiliriz.

Aslında Android’in gelir açısından rakibinin geride kalmasının en büyük sebebi APK. olayı. Android kullanıcıları 6.000 TL civarında aldığı telefonlarına 10 TL’ye uygulama satın almayı çok görüyor. Geliştiricinin hakkını yiyerek korsana yönelen Android kullanıcıları, APK. dosyaları ile uygulama ve oyunlar yasa dışı olarak kullanıyor.

Netflix TV tavsiyesinde bulundu!

APK. konusunda Google maalesef ki en ufak bir önlem alamıyor. Belki Google kendi kullanıcılarının huyunu bildiği için APK. olayını engellemiyor.