Google Haritalar’a Yepyeni Özellik

google maps2 fade ss 1920

Google’ın sevilen harita ve navigasyon uygulaması Google Haritalar yepyeni bir özelliğe kavuşuyor. Artık gideceğiniz yer hakkında önceden çok daha fazla fikriniz olacak.

Son yıllarda pek çok alternatifi çıksa da yerini korumayı başaran Google Haritalar, yeni özelliğiyle tekrar karşımıza çıkıyor. İlk başta insanların mekanlar ve konumlar hakkında yorum yapmasına izin veren uygulama, daha sonrasında fotoğraf ekleme ve yer hakkında bazı sorularla insanlara yardımcı olmaya başladı. Street View ile elinde çok büyük bir kozu bulunduran Google’ın harita uygulaması, bir yer hakkında insanların fikir edinmesi konusunda hala bir numaralı platform.

Bunun böyle de devam etmesi için çalışmalar son hız devam ediyor. Artık bir yere ait sadece fotoğraf değil videolar da görebileceğiz. Google böylece gideceğimiz bir kafenin, parkın önceden daha detaylı şekilde görülmesini sağlayacak. Bu bağlamda 30 saniyeye kadar videolar yükleyebileceğiz. Şimdilik Android ve web kullanıcılarının erişebildiği özellikte yerel rehberler çekim yapabiliyor. İlerleyen günlerde verilen destek artacaktır.