Google Haritalar önemli bir güncelleme aldı

Google Haritalar önemli bir güncelleme aldı

Google Haritalar milli parklar ile ilgili önemli bir güncelleme ekliyor. İşte tüm detaylar.

Google, milli parklarda gezinmeyi kolaylaştırmak ve potansiyel olarak kaybolmalarını önlemek için Haritalar’ı daha ayrıntılı bilgilerle güncelliyor. Android veya iOS’ta belirli bir parkı aradığınızda, artık önemli merkezlerin daha önce orada bulunmuş kişiler tarafından çekilmiş fotoğraflarını ve videolarını göreceksiniz. Haritalar, artık aradığınızda, yalnızca genel konumuna bakmak bırakmak yerine, baştan sona tüm bir yolu vurgulayacak. Yürümek, koşmak veya bisiklete binmek için daha uygun olup olmadığıyla ilgili bilgilerin yanı sıra zorluğuyla ilgili ayrıntıları bile bulacaksınız. Daha da bilgilendirici hale getirmek için Google, en yakın umumi tuvaletin nerede bulunacağı gibi diğer yararlı ayrıntıların yanı sıra diğer kişilerin parklar ve patikalar hakkındaki yorumlarını gösterecek.

Google Haritalar kullanışlı bir özellik alıyor

Milli parklar çok büyük olduğundan ve çoğu zaman kafa karıştırıcı olduğundan, Google bu ayın sonlarında park girişlerini de vurgulamaya başlayacak. Güncelleme ile Google Haritalar sizi doğrudan patika yoluna yönlendirecek. Son olarak Google, parklar için çevrimdışı haritalar indirmenizi mümkün kılacak, böylece internete erişiminizi aniden kaybederseniz yolunuzu bulamama konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. İndirilebilir haritalar da bu ayın sonunda kullanıma sunulacak.

Bu özellikler başlangıçta ABD’deki milli parklar için kullanıma sunulacak, ancak Google Haritalar için dünyanın dört bir yanındaki yürüyüşçüler için daha kullanışlı hale getirmeyi planlıyor ve bu ayın sonunda diğer ülkelerdeki milli parklar için daha ayrıntılı bilgiler ekleyecek.

ZTE Axon 50 Ultra tasarım ve temel özellikler yeni bir teaser ile onaylandı