Google Fotoğraflar, bulanık resimleri ve ekran görüntülerini silmenize yardımcı olacak

Google Fotoğraflar, bulanık resimleri ve ekran görüntülerini silmenize yardımcı olacak

Google, Aralık ayında 1 Haziran’dan itibaren Google Fotoğraflar platformunda artık ücretsiz ve sınırsız fotoğraf ve video yedeklemesi sunmayacağını duyurdu. Bu tarihten sonra, yüklediğiniz “yüksek kaliteli” medya, standart Google Hesaplarında Gmail ve Google Workspace ile paylaşılan 15 GB sınırına dahil edilecek. Google, bu hamleye uygun olarak Fotoğraflar’da birkaç değişiklik daha yapıyor.

Bugünden itibaren, Fotoğraflar uygulamasında, genel depolama kotanıza dahil olan medyayı yönetmenize yardımcı olmak için tasarlanmış bir araç göreceksiniz. Depolama yönetimi seçeneği, büyük videolar, ekran görüntüleri ve bulanık fotoğraflar gibi Google Fotoğraflar’da saklamak istemeyebileceğiniz belirli şeyleri işaretliyor. Birçok kullanıcı, ücretsiz Google Hesabı depolama alanlarının ne kadar süreceğine dair bir tahmin de görecek. Uyguama dosyalarınızı hesabınıza ne sıklıkla yedeklediğinizi dikkate alacak. Google, kullanıcıların yüzde 80’inden fazlasının ücretsiz 15 GB depolama alanıyla üç yıl daha yüksek kaliteli fotoğraf ve videoları yedekleyebileceğine inanıyor.

Google Fotoğraflar, bulanık resimleri ve ekran görüntülerini silmenize yardımcı olacak

Başka yerlerde Google, yüksek kaliteli depolama katmanını “depolama tasarrufu” olarak yeniden adlandırıyor ve bu değişiklik yakında kullanıma sunulacak. Depolama tasarrufu seçeneğini kullanarak veya çektiğiniz çözünürlükte (“orijinal kalite”) resimlerinizi yedekleyebileceksiniz. Google Fotoğraflar uygulamasındaki depolama seçeneklerinin daha kolay anlaşılabilmesi için bu değişikliği yaptığını söylüyor. Ücretsiz depolama alanınız biterse ve daha fazla fotoğraf yüklemek istiyorsanız, ya bir odayı temizlemeniz ya da ücretli bir Google One depolama planı çıkarmanız gerekiyor. Sınıra yaklaştığınızda Google, sizi Fotoğraflar uygulamasında ve e-postayla bilgilendirecek. Ancak, bu tarihe kadar istediğiniz kadar yüksek kaliteli fotoğraf ve video yükleyebilirsiniz. Hesabınızın depolama sınırından muaf olmaya devam edecekler.

App Gallery harika hediyeler dağıtmaya devam ediyor