Google, Facebook’tan Önce Davrandı!

Google Facebooktan Önce Davrandı

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan haberlere göre Facebook, internetsiz bölgeleri interneti taşıyabilmek için Titan Aerospace’i satın almak için hamlelerde bulunmuştu.

Mart ayının ilk haftası ortaya çıkan bu haberlere göre güneş enerjisiyle çalışan İHA (İnsansız Hava Aracı) üretimi yapan Titan Aerospace‘i satın alacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Bu satın alma işlemi ile internetin olmadığı bölgelere interneti taşıyacağına dair söylentilerde çıkmaya başlamıştı.

Google, Facebook'tan Önce Davrandı!

Tüm bu beklentilerin boşa çıktığını söyleyebiliriz, zira The Wall Street’e açıklamalarda bulunan bir Google yetkilisi, Titan Aerospace firmasını teknoloji devinin satın aldığını açıkladı. Satın alma işleminin ne kadara gerçekleştiği hakkında bir fiyat vermeyen Google, İHA üretimi yapan bu şirketi bünyesine katmasıyla üzerinde çalıştığı üç projeye destek sağlayacağı söyleniyor.

Hava balonları kullanarak kablosuz erişim sağlayacak olan Project Loon isimli projeye katkı sağlayacak olan Titan Aerospace teknolojisi aynı zamanda Google‘ın popüler uygulaması olan Google Maps ile Google Earth servislerini de bu teknoloji ile daha iyi bir hale getirmeyi planlıyor olabilir. Titan Aerospace teknolojisini kullanacağı bir diğer proje ise rüzgar türbini Makani.

Üzerinde bulunan güneş panalleri sayesinde beş yıl havada kalabilen İHA, 4 milyon kilometre mesafe katedebilirken 20 km yükseklikte de kalabiliyor. İHA’nın ağırlığı ise 160 kilogramı geçmiyor.

Google insan hayatını kolaylaştırabilmek için daha neler yapacak acaba?

Oculus Rift Satış Rakamları Açıklandı!