Oculus Rift Satış Rakamları Açıklandı!

Oculus Rift Satış Rakamları Açıklandı

Sanal gerçekliği kullanıcıların hayatlarına sokmak için atılan adımlardan birisi olan Oculus Rift’e ait rakamlar açıklandı.

Oyunculara oyun esnasında sanal bir gerçeklik oluşturarak, oyuncuların bulundukları ortamı yaşamalarını amaçlayarak geliştirilen Oculus Rift için satış rakamları açıklandı. TechCrunch’a yapılan açıklamada ürünün satış rakamının 85.000’i bulduğu belirtiliyor.

Oculus Rift Satış Rakamları Açıklandı!

Gerçekleştirilen satışların yaklaşık 25.000 kadarını ikinci sürüm olarak duyurulan dev-kit 2.0 oluşturuyor. Aslında ikinci sürüm için verilen rakamlar 19 Mart itibariyle yaklaşık bir aylık ön sipariş rakamlarını gösteriyor.

Her bir göz içinin 960×1080 çözünürlük sağladığı Dev kit 2.0‘ın fiyatı ise 350 dolar. Yan her iki göze hesaba kattığımızda 1080p çözünürlüğe sahip olmuş oluyor. Kafamızın duruşunu ve hareketini algılayan harici bir kameraya sahip olan ikinci sürümün ön siparişini vermek mümkün olsada ürünün Temmuz ayına kadar dağıtımı söz konusu değil.

Bir Kickstarter projesi olarak tanıdığımız Oculus Rift, geçtiğimiz ay Facebook tarafından 2 milyar dolar gibi oldukça yüksek bir fiyattan satın alınmıştı.

Oculus Rift‘in uzun süre kullanımında ciddi baş ağrılarına neden olduğunu biliyoruz, yine de sanal gerçeklik adına kullanmak ister miydiniz?

NSA Hakkında Çarpıcı İddia!