Google ve Facebook Dolandırıldı

google facebook featured

Google ve Facebook internet dolandırıcılığının kurbanı oldu. İki şirketi kandıran Litvanyalı hacker milyonlarca dolar parayı hesabına geçirdi.

İnternetteki dolandırılacar her gün binlerce kişiyi ağına düşürüyor. Öyle ki bu tür olaylar artık sıradan gelişmeler halini aldı. Ancak Litvanyalı bir dolandırıcı bu olayı öyle bir noktaya taşıdı ki herkesi şaşırtmayı başardı. Evaldas Rimasauskas adlı hacker, internet dünyasının en büyük şirketlerinden ikisini dolandırmayı başardı.

Bu konu ile ilgili ilk iddialar geçtiğimiz ay gelmeye başlamıştı. Çok büyük iki teknoloji firmasının bir dolandırıcıya 100 milyon dolardan fazla para kaptırdığı iddia ediliyor. Bugün ise bu iddiaların doğru olduğu ve bahsi geçen şirketlerin de Facebook ve Google olduğu ortaya çıktı.

Rimasauskas, Asyalı bir donanım şirketinin adını taşıyan yeni bir şirket kurdu. Sonra bu Asyalı firmanın çalışanıymış gibi Google ve Facebook’a e-mail göndermeye başladı. Bu maillere inanan iki şirket de donanım konusunda beraber çalıştıklara şirkete ödeme yaptıklarını sanarak Rimasauskas’e 100 milyon dolardan fazla para ödedi.

Soruşturma altında olan Rimasauskas polise ifade vermeyi kabul etti ama bu suçların hiçbirini kabul etmiyor. Bu davanın yakın zamanda çözülmesi zor görünüyor.

Galaxy Note 8 Nasıl Görünecek?