Google, eski Android telefonlarda çoğu desteğini sonlandıracak

Google, eski Android telefonlarda çoğu desteğini sonlandıracak

Google, dün eski Android cihaz kullanıcıları için kötü bir haber duyurdu. Teknoloji devi yakında eski Android kullanıcılarında Gmail, YouTube ve Drive hesabı oturum açma desteğini yakında sonlandıracak. İşte detaylar.

Arama motoru devi, 2.3.7 veya daha eski sürümlerde çalışan Android telefonlarda oturum açmayı artık desteklemeyecek. Şirket tarafından kullanıcılara gönderilen bir e-postaya göre, bu değişiklik 27 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek. E-posta, kullanıcıların Eylül’den sonra bile Google uygulamalarını kullanmaya devam edebilmeleri için en az Android 3.0 Honeycomb‘a güncelleme yapmalarını öneriyor. Bu güncelleme sistem ve uygulama düzeyinde oturum açmayı etkileyecek. Ancak kullanıcılar telefonun tarayıcısı aracılığıyla Gmail, GoogleArama,  Drive, YouTube ve diğer Google Hizmetlerinde oturum açabilmeye devam edebilecek.

Google, eski Android telefonlarda çoğu desteğini sonlandıracak

Android’in çok eski sürümlerindeki kullanıcılar muhtemelen çok az. Şirket bu değişikliği kullanıcı verilerini korumaya ve hesap güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için yapıyor. 27 Eylül’den itibaren, Android 2.3.7 ve önceki sürümlerini çalıştıran kullanıcılar, telefona yüklenen herhangi bir Google uygulamasında oturum açmaya çalıştıklarında bir “kullanıcı adı veya şifre hatası” alacaklar.

Bu e-değişiklik, hala eski yazılım sürümlerini kullanan birkaç kullanıcı için, yazılımlarını güncellemeye veya telefon değiştirmeye teşvik etme amaçlı olabilir. 27 Eylül’den sonra rapor, eski Android sürümü kullanıcılarının Gmail, YouTube ve Haritalar gibi Google ürün ve hizmetlerinde oturum açmaya çalıştıklarında bir hata alacağını söylüyor. Ayrıca yeni bir Google Hesabı eklemeye veya oluşturmaya çalışırlarsa da hata ile karşılaşacaklar.

Akıllı telefonları güvenli hale getirmek çok kolay: Bu yöntemi duyduğunuzda çok şaşıracaksınız