Google erişim sorunu düzeltildi!

google erisim sorunu

Google servislerine dün öğlen saatlerinde ulaşamadıysanız, telaşlanmayın. Çünkü Google erişim sorunu artık düzeldi.

Dün yani 17 Mart 2016 tarihinde öğlen saatlerinde Google erişim sorunu Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan gibi Balkan bölgesini etkisi altına aldı. Sorun aralıklı olarak yaklaşık 2 saat boyunca devam etti. Sorunun sebebi ise belli oldu.

Google erişim sorunu neden oldu?

Anadolu Ajansı tarafından gelen ilk bilgilere göre sorunun kaynağı Balkanlar bölgesindeki bir fiber hatta yaşanan arızaydı. Bu omurgayı kullanan ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan şeklinde.

Erişim sorunu sebebiyle başta Google arama motoru olmak üzere tüm Google servisleri kullanılamaz hale geldi. Gmail ve YouTube gibi son derece önemli ve popüler servislerde erişim sorunundan nasibini aldı. Yaklaşık 2 saatin ardından sorun kalıcı olarak düzeltildi.

Bu son derece dikkat çeken bir detay oldu çünkü hafta içerisinde geç saatlerde Google Adsense platformuna erişimde de sorunlar yaşanmıştı. İnternet sitesi olan yayıncılar, uzun bir süre hesaplarına giriş yapamadı. Kesintilerin devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

Eğer bir başka kesinti yaşanırsa, VPN kullanarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Avrupa dışında kalan bir bölgeden VPN ile bağlantı kurarsanız, erişim sorunlarından etkilenmeniz son derece düşük bir ihtimal. Buna bağlı olarak eğer Google’ın DNS servisini kullanıyorsanız, Google’da bir sorun olduğunda tüm internet erişiminizde sorunlar ortaya çıkacaktır. Google tarafından bu sorunla ilgili yapılan resmi bir açıklama yok. Dolayısıyla küresel çapta önemli bir sorun olmadığı belli oluyor.

Microsoft Edge için eklenti desteği geliyor!