Akbank çöktü!

akbank

Akbank çöktü mü? Geçtiğimiz saatlerde meydana gelen erişim sıkıntısından sonra ilk açıklama geldi. Akbank’ın neden yavaşladığı, erişim sorunu ve daha fazlası haberimizde.

Gün içerisinde erken saatlerde başlayan sorun, Akbank kullanıcılarının dikkatini çekti. Bir süreliğine hiçbir servisine erişilemeyen Akbank, şu dakikalarda aktif ancak oldukça yavaş. Yaşanan bu sorun akıllara çok sayıda ihtimal getirdi.

Söz konusu aksaklık 8-9 saat gibi bir süre devam etti. Bu süre boyunca Akbank servislerine zaman zaman tamamen, zaman zaman ise kısa süreli erişim sıkıntıları yaşandı. Ülke genelinde 4000’den fazla ATM noktası, 500.000’e yakın POS cihazı ve Akbank internet şubesi bu aksaklıktan nasibini aldı.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada “Sistemlerimizde geçici olarak yaşanan yavaşlama ve kesintiler giderilmiştir. Hizmetlerimiz tüm kanallarımızda devam etmektedir.” Ve “Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz.” İfadeleri yer alıyor. Sorunun sebebinin teknik aksaklıklar olduğu düşünülüyor.

Akbank ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Rus siber korsanların saldırı iddiası ile gündeme gelmişti. Sonrasında ise geçtiğimiz haftalarda Akbank çalışanların sendikasının grev kararı ile manşetlerde yer alan Akbank’ta an itibariyle resmi bir grev yok. Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası tarafından alınan grev kararı, Bakanlar Kurulu tarafından OHAL sebebiyle ertelendi. Dolayısıyla yaşanan sorunun grev kaynaklı olması mümkün değil.

An itibariyle erişim sorununun giderildiği söyleniyor. Siz gün içerisinde Akbank’a erişebildiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

akbank-twitter