Google, COVID-19 kurallarını esnetiyor

Google, COVID-19 kurallarını esnetiyor

Google, çalışanlarının göreve dönüşünü geçen yıl birkaç kez erteledi. Ancak teknoloji devi bu sefer gerçekten işçileri karşılamaya hazırlanıyor gibi görünüyor. İşte detaylar.

CNBC’ye göre şirket, çalışanları için aşı gereksinimlerini gevşetecek. Şirket kuralları esnetmesi de dahil olmak üzere bu çabaların bir parçası olarak COVID ile ilgili bazı yetkilerini hafifletiyor. CNBC Aralık ayında Google’ın aşı zorunluluğuna uymayan çalışanları geçerli bir tıbbi veya dini muafiyet sağlamadıkça 18 Ocak’a kadar izne çıkaracağını bildirmişti. Raporda ayrıca, bu çalışanların virüse karşı aşılanmayı reddetmeye devam etmeleri halinde işten çıkarılacağı da belirtildi. Google sözcüsü Lora Lee Erickson, haber kuruluşuna şirketin geçen ay şartı kaldırdığını, ancak kararın arkasındaki nedeni tartışmayı reddettiklerini söyledi.

Google, COVID-19 kurallarını esnetiyor

Google aşılı çalışanlara uygulanan test şartlarını da kaldırıyor. Genel merkezinin de bulunduğu Santa Clara County’deki ofisleri dışında aşılı çalışanlar için maske ve sosyal mesafe şartlarını kaldırıyor. Bununla birlikte, aşılanmamış çalışanların hala ofislerde çalışmak için onay alması gerekiyor. Ayrıca yine de maske takmaları ve gelirlerse düzenli olarak test edilmeleri gerekecek.

Google, COVID görevlerini hafifletmenin yanı sıra masajlı fitness merkezleri, tam servis hizmeti, daha fazla yemek yiyebileceğiniz yer, dinlenme salonları ve müzik odaları da dahil olmak üzere çalışanları için olanaklarını yeniden açıyor. Erickson, CNBC’ye şunları söyledi:

“Ofise gelme şansını memnuniyetle karşılayan çalışanlara bunu güvenli bir şekilde yapabileceğimiz her yerde yapma seçeneği sunuyoruz. Gelmeyi seçen çalışanlarımızın artık çalışmak ve meslektaşlarıyla bağlantı kurabilecek. Çalışanlarımız için daha fazla yerinde alana ve hizmetlere erişme yeteneğine sahip olmasından memnunuz.”

Logitech Scribe : Beyaz tahta deneyimini online toplantılara taşıyor