Vikingler Amerika’yı Christopher Columbus’tan 500 yıl önce keşfetmiş!

Vikingler Amerika'ya Christopher Columbus'tan 500 yıl önce keşfetmiş!

Yeni bir araştırmaya göre, tarihin en ilginç isimlerinden Vikingler, Amerika’yı Christopher Columbus’tan 500 yıl önce keşfetmiş. İşte detaylar.

Kaşif Christopher Columbus, 1492’de Amerika’ya ulaşan ilk Avrupalı ​​olarak uzun süredir itibar görüyor. Ancak tarihçiler, İskandinav maceracılarının yaklaşık 500 yıl önce Amerika’ya Columbus’tan önce ulaştığını söylüyor. İzlandalı bir kaşif olan ve Kızıl Erik’in üç oğlundan ikincisi olan Leif Erikson’ın Kuzey Amerika’yı ilk ziyaret eden kişi olduğuna inanılıyor. Uluslararası araştırmacılardan oluşan bir ekip tarafından yapılan bir araştırma, kesin tarihi 1021 olarak belirlediğini iddia ediyor.

Vikingler Amerika'ya Christopher Columbus'tan 500 yıl önce keşfetmiş!

Araştırmacılar, Nature dergisinde yayınlanan yeni çalışmada, Vikingler tarafından Kanada’nın Newfoundland kentinde bulunan L’Anse aux Meadows’ta bazı bulgulara rastladıklarını duyurdu. Çalışma, üç farklı ağaçtan incelenen üç parça odunun hepsinin arkeolojik olarak Vikinglere atfedilebilen bağlamlardan geldiğini söyledi. Her bir tahta parçası ayrıca metalden yapılmış bıçaklarla kesilmiş. Bu da o dönemde Vikingler’e işaret ediyor.

Hollanda’daki Groningen Üniversitesi‘nden araştırma direktörü Doçent Michael Dee şunları söyledi: “MS 992 ile 993 yılları arasında meydana gelen radyokarbon üretimindeki belirgin artış, dünyanın her yerinden ağaç halkası arşivlerinde tespit edildi.” Çalışmanın ilk yazarı, yine Groningen Üniversitesi’nden Dr Margot Kuitems ise: “Güneş fırtınasından gelen sinyali bulmak, ağaç kabuğundan gelen 29 büyüme halkası, kesme faaliyetinin MS 1021 yılında gerçekleştiği sonucuna varmamızı sağladı.” Araştırmacılar, Amerika’ya yapılan Viking seferlerinin sayısının bilinmediğini söylüyor.

Bununla birlikte, L’Anse aux Meadows’tan elde edilen botanik kanıtlar, Vikinglerin Newfoundland’dan daha güneydeki toprakları keşfettiğini doğruladı. “Amerika’daki Viking varlığı için önceki tarihler, büyük ölçüde İzlanda Sagalarına dayanıyordu. Ancak bunlar sözlü tarihler olarak başlamış ve ancak anlattıkları olaylardan yüzyıllar sonra yazıya dökülebilmiştir.”

Pinterest, tasarımını TikTok’a benzetecek bir güncelleme yapıyor