Google, Chrome’da yeni özellik ayarı deniyor

Google, Chrome'da yeni özellik ayarı deniyor

Google, şirketin çerez kullanmadan hedefli reklamlar sunmaya yönelik yeni sistemi Chrome Privacy Sandbox için “başlangıç ​​denemelerine” başladığını duyurdu. İşte detaylar.

İlk amaç, siteler arasında davranışı izlemeden yeniden pazarlamaya ve reklam tıklaması ölçümüne olanak tanıyan FLEDGE ve İlişkilendirme Raporlaması ile birlikte yeni Konular API’si aracılığıyla reklam alaka düzeyini test etmek. Google özelliğin doğru çalıştığından emin olmak için söz konusu ayarı önce bazı kullanıcıları ile test edecek. Geliştiriciler, bugünden itibaren Canary Chrome beta sürümünde Konular, FLEDGE ve İlişkilendirme Raporlaması için kodları test etmeye başlayabilir. Şirket, “mümkün olan en kısa sürede sınırlı sayıda Chrome Beta kullanıcısıyla Origin denemelerine sunulacak” ifadelerini kullandı.

Google, Chrome'da yeni özellik ayarı deniyor

Son olarak şirket, daha büyük bir kullanıcı alt kümesine erişmek için denemeleri kararlı bir Chrome sürümüne genişletecek. Tüm denemeler, güncellemeler mevcut olacak şekilde küresel olarak sunulacak. Google, Origin denemelerine katılımınızı kontrol etmenize olanak tanıyan güncellenmiş ayarları test edecek. Örneğin, “Tarayıcı tabanlı reklam kişiselleştirme” bölümünün altında, Chrome tarafından tahmin edilen çeşitli ilgi alanlarını kaldırabileceksiniz. Ayrıca, reklamların nasıl ölçüldüğünü kontrol edebilecek araçlarınız olacak. Privacy Sandbox, özellikle çerezlerin kaldırılmasının reklam işletmelerine zarar vereceğini iddia eden AB ve Birleşik Krallık reklamverenlerinden önemli eleştiriler aldı. Hükümet ayrıca, yeni sistemin yalnızca Google’ın çevrimiçi reklam pazarındaki hakimiyetini güçlendirmeye hizmet ederken, tüketici gizliliğini riske atacağından endişe duyuyor.

Asus ExpertCenter AIO iş istasyonu ile iş süreçlerinizi yönetin