Chrome DevTools ile internet güvenliği artırılacak!

chrome 48 beta

Chrome DevTools yeni güvenlik özellikleriyle internetin güvenliğini artırma iddiası taşıyor. Geliştiriciler için DevTools yeni özellikler kazandı.

Chromium Blog sayfasında Chrome DevTools için yeni özellikler duyuruldu. Özellikle son bir yıl içerisinde yaşanan sahte SSL sertifikaları krizinden sonra Google, güvenlik konusunda geliştiricilere bazı kolaylıklar sağlayacak. Bu sayede olası güvenlik skandalları önlenmeye çalışılacak ve internet biraz daha güvenli bir hale gelecek. Yeşil adres satırına sahip (HTTPS) sitelerin güvenliğine ilişkin yapılan düzenlemeler geliştiriciler için önemli kolaylıklar sağlayacak.

Chrome 48 beta sürümünde görünen yeni DevTools üç aşamalı bir güvenlik özelliğine sahip. İlk etapta sertifika doğrulaması yapılıyor ve sertifikanın kimlik bilgileri belirleniyor. Bu doğrulama sırasında TLS bağlantı protokolü uygulanacak. Daha sonrasında http sorguları gönderilecek. Bu sayede geliştiriciler olası bir güvenlik sorununun hangi aşamada ve hangi sebeple kaynaklandığını rahat bir şekilde görüntüleyebilecek. Sorun hangi aşamaysa o aşamaya ait bilgiler daha detaylı bir şekilde sunulacak.

Tüm bu işlemler adres satırındaki “Detaylar” detaylar sekmesinden erişilebilir durumda olacak. Güvenlik sertifikası sorunlarından sonra Google HTTP ve HTTPS protokolleri üzerinde sıkı çalışmış görünüyor. Zaten uzun süredir Google Chrome tarayıcılar ile zararlı sitelerin filtrelenmesi önemli bir özellikti. Şimdi işler biraz daha ciddiye alınmış görünüyor.  Tüm bu özellikler henüz sadece Chrome 48 beta sürümünde kullanılabiliyor. Önümüzdeki günlerde kararlı sürümün çıkması bekleniyor.

chrome-devtools-48-beta-2

iOS için en iyi 5 swipe klavye uygulaması!