Google Chrome yeni güncellemesi birçok özellik getiriyor

Chrome sonunda bir Adobe Acrobat PDF düzenleyicisi alıyor

Google Chrome yeni güncellemesi ile birlikte platformu kullanmak artık çok daha kolaylaşıyor. Birçok rakibini geride bırakmayı planlayan Google hedefine bir adım daha yaklaşmış gibi görünüyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Web alanında çalışanlar için Google Chrome yeni güncellemesi büyük bir öneme sahip. Aynı zamanda internetten basit aramalar yapanlar için bile bu tür güncellemeler kritik değerde. Yaklaşık olarak 2,7 milyar kullanıcıya sahip olan Google yeni güncellemelerle bu sayıyı artırmaya çalışıyor.

Bu seferki güncellemede ilk göze çarpan detay geriye dönük önbellek özelliği oldu. Son zamanlarda gezdiğiniz siteler bu yeni sistemde kayıt altına alınıyor ve önbellek haline geliyor. Böylece önceden gezdiğiniz siteleri tek tek aramanıza gerek kalmıyor. Fakat bu özellik, platformun biraz daha RAM kullanmasına neden olacak.

Google Chrome yeni güncellemesi daha sık yayınlanacak

Google tarafından getirilen bu yeni güncelleme aynı zamanda yeni bir yakınlaştırma stili oluşturuyor. Özellikle Google Chrome mobil kullanan kişiler bazen yakınlaştırmada sorun yaşayabiliyordu. Şirket yeni özelliği ile birlikte birkaç dokunuşta yakınlaştırma yapılmasını sağlıyor.

Google Chrome yeni güncellemesi

Google özellikle şu sıralar çok fazla güvenlik sorunu yaşıyor. Şifreler bölümünde yapılan yeni güncellemeler koruma duvarını biraz daha arttıracak. Her 4 haftada bir güncelleme yapan Google neredeyse tüm güncellemelerinde güvenlik detaylarına yer veriyor. Google Chrome yeni güncellemesi bizi şaşırtmadı ve güvenliğe de yer verdi.

Chrome sonunda bir Adobe Acrobat PDF düzenleyicisi alıyor

Bu yeni güncelleme ile birlikte koyu tema seçeneğine vurgu yapmak gerekiyor. Google arama çubuğuna “chrome://flags/#darken-websites-checkbox-in-themes-setting” yazmanız halinde koyu tema aktif hale geliyor. Arama çubuğunun hemen yanında yer alan menüden koyu tema butonunu seçebilirsiniz. Peki siz tüm bu yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz?