Google Chrome RAM tüketimi nihayet normale dönüyor!

Google Chrome

Google Chrome yeni güncellemesi ile Windows ve macOS’teki agresif RAM tüketimini düzene sokuyor. RAM tüketimini Page Lifecycle ile dengeleyecek olan Chrome, kocaman bir alkışı hakediyor.

Google, internet tarayıcıları savaşında bir ara liderliği açık ara elde etmişti. Ancak Chrome son güncellemler ile RAM tüketimi konusunda maalesef ki çuvallamıştı. Hele bir de Spectre güvenlik açığını yamalamak için yayınlanan güncelleme RAM tüketimini iyice arttırmıştı.

Google Chrome RAM tüketimini azaltacak!

Google, gelen bu tepkilerin üzerine Chrome için nihayet düğmeye bastı. JavaScript motorunu güncelleyerek RAM tüketimi nispeten azaltan Google, şimdi daha efektif bir yöntem kullanacağını belirtiyor.

Page Lifecycle adındaki yeni özellik ile daha az RAM tüketileceği söyleniyor. RAM tüketimi konusunda Firefox ve Opera ile baş edemeyen Google, yeni güncellemeler ile rakiplerine taş çıkartacak gibi görünüyor.

Chrome’un yeni materyal tasarımı nasıl kullanılır?

Google mevcuttaki Chrome 68 sürümü ile bu sorunun nispeten çözüldüğünü söylüyor. Ancak köklü değişiklik ya Chrome 69‘da ya da Chrome 70 sürümünde yaşanacak.

Materyal tasarımı yenileyerek tasarım değişikliğine de gidecek olan Google, bakalım internet tarayıcıları savaşında rakiplerine fark atabilecek mi?

Google Chrome