Chrome kullananlara müjdeli haber!

google chrome 45 surumu

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome kullanıcılarına müjdeli bir haberimiz var. Google Chrome 45 sürümünde sistem kaynakları daha verimli kullanılacak. Detaylar haberimizde.

google-chrome-45-surumu

Google Chrome hem mobil hem de kişisel bilgisayar platformlarının en çok kullanılan tarayıcılarından biri. Özellikle hızı ile ön plana çıkan Google Chrome, yeni güncellemesi ile kullanıcılarını sevindirecek. Chrome’un belkide en rahatsız edici özelliği olan sistem kaynaklarının çok kullanımı konusunda bir iyileştirme söz konusu. Google taratından yayınlanan bir videoda, yeni Chrome sürümünün sistem kaynaklarını daha az kullanacağı bilgisi paylaşıldı.

RAM tüketimi konusunda yapılan iyileştirme, ziyaret edilen internet sayfasına bağlı olarak %10 ile %25 arasında daha az RAM kullanacak. Normal internet sayfalarında RAM kullanımı %10 civarında azalacak. Google servislerinde ise (Gmail, Google Map, YouTube gibi) bu oran %25’lere çıkacak. RAM tüketiminin azaltılması beraberinde daha uzun pil ömrü getirecek. Dolayısıyla daha verimli bir kullanım söz konusu olacak. Google Chrome 45 sürümüyle Chrome 43 sürümünün karşılaştırmasını ve ortaya çıkan farkı aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

WhatsApp 900 milyon aktif kullanıcıya ulaştı!