Google, CES 2023’te bir otomotiv şirketi olarak boy gösterdi

Google, CES 2023'te bir otomotiv şirketi olarak boy gösterdi

Google son yıllarda ,  Birlikte Daha İyi vizyonunu sergilemek için, CES’i bir platform olarak kullanıyor. Öyle ki şirket tüm cihazlarını, birbiri ile uyumlu hale getirerek şov yapıyor.

Google, hızlı Eşleştirme ve Cast uyumluluğunun daha fazla üçüncü taraf ürününe genişletilmesi gibi özellikler sundu. Hatta CES 2023’te Connect akış aracını Android kullanıcı arayüzüne entegre etmek için Spotify ile birlikte çalıştığını bile duyurdu.

Öyle ki , alışkanlıklarınıza ve nerede olduğunuza bağlı olarak müziğinizi taşımak için farklı cihazlar öneren bir ses aktarma özelliğini de geliştirdi.

Google, CES 2023'te bir otomotiv şirketi olarak boy gösterdi

CES fuarında elbette otomobiller de sergileniyor. Bunu bilen Google bu fuar için yani otomobil kategorisi için de ürünler geliştirdi. Google, daha yüksek çözünürlüklü haritalarının Polestar 3’te görücüye çıkacağını ve I/O 2022’deki duyurusundan bu yana ilk kez halka en son Android Auto arayüzünü göstereceğini özellikle belirtti.

Las Vegas Kongre Merkezi’nin karavan yerindeki Google standında iki araç konuldu: yeni Android Auto deneyimine sahip bir BMW i7 ve yerleşik firmaya sahip bir Volvo EX90. I/O’da öğrendiğimiz gibi, güncellenen arayüz daha büyük ekran boyutlarına uyum sağlayacak ve bölünmüş ekran düzenine sahip olacak.

Ayrıca durum çubuğunu kaldırdı, gösterge simgelerini sol üstteki küçük bir kareye yerleştirdi ve bunun altına bir dizi kısayol tuşu ekledi. Arabadayken sol panel Spotify uygulaması için ayrıldı. Bu sol pencere aynı zamanda sürüşünüz sırasında ilgilenecek vaktiniz olmayan uyarılar için bir kap görevi de görüyor.

Apple, Fransa’da 8,5 milyon dolar para cezasına çarptırıldı