Nvidia 3D Vision için kötü haber

Nvidia 3D Vision

Nvidia’nın VR gibi hiçbir zaman tutmayacak olan 3D teknolojisine hypelanıp geliştirdiği Nvidia 3D Vision için bugün kötü haber geldi. Nvidia 3D Vision teknolojisi çok yakında sonlandırılacak.

Teknolojinin gelişmesi için firmalar zaman zaman deneysel şeyler deneyebiliyor. Görüntüleme teknolojilerinde bu olay 3D teknolojisi ile başlamış ve bu deneysel olay VR‘a evrilmişti. Her iki teknolojinin de tutmayacağı aslında en başından beri belliydi. Ancak firmalar kendilerine kaynak yaratmak için bu teknolojileri allayıp pullayıp sergiledi.

3D zamanında 3D televizyon satışları patlamıştı. Ancak evine bu gereksiz teknolojiyi satın alanların çoğu; TV’nin yanında hediye olarak verilen 3D gözlükleri muhtemelen sadece TV’nin ilk günü kullanıp kutusuna kaldırdı. Aynı şey VR için de geçerli. İnsan fizyolojisine aykırı olan VR için birçok pazarlama stratejeleri geliştirilmiş ve firmalar pazarın kaymağını bir güzel yemişti.

VR’ın tutmamasının ardından bu teknoloji olması gerektiği gibi Apple ve Microsoft‘un öncülüğünde AR yani arttırılmış gerçekliğe evrilmişti. 3D konusuna tekrar dönecek olursak; Nvidia, 3D zamanında 3D destekli monitörler için 3D Vision teknolojisini kullanıma sunmuştu.

Nvidia 3D Vision tarih oluyor!

Belli başlı oyunlarda çalışan 3D Vision teknolojisi, maalesef ki 3D furyasının bitmesinin ardından geri planda kalmıştı. Nvidia şimdi ise Nvidia GeForce 418 güncellemesi ile 3D Vision’ı sistemden kaldıracağını ve bu özelliği artık desteklemeyeceğini açıkladı.

Nvidia yüksek FPS’te oyun oynayanların daha iyi olduklarını açıkladı!

3D Vision, Nvidia için ayrı bir iş yükü demekti. Firma artık tarih olan 3D’ye yönelmek yerine optimizasyon ve performansa odaklanacak.

Nvidia 3D Vision