Google, Android Wear Üzerinde Çalıştığı Açıkladı

Google Android Wear Üzerinde Çalıştığı Açıkladı

Giyilebilir teknolojiler üzerine önemli yatırımlar yapan Google, Android Wear üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ayrıcı Google LG ile birlikte akıllı saat üreteceğini de duyurdu.

Google, giyilebilir cihazlarda kullanılabilmesi için Android Wear işletim sistemi üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu özel Android versiyonu, akıllı telefonlar ve gelecekteki yeni yeni cihazlarda kullanılabilecek. Android işletim sisteminin minyatür versiyonu olarak adlandırabileceğimiz Android Wear işletim sistemi, giyilebilir teknolojilerle iletişi kurabilecek, ses komut alabilecek ve sorularınız hem yazılı olarak hemde sesli olarak cevaplayabilecek.

Android Wear işletim sisteminin sunduğu özellikler arasında, ihtiyacınız olduğunda size bilgi ve gereken önerileri gösterirken Android uygulamalarını, sosyal uygulamalar, son mesajları ve güncellemeleri almanızı sağlıyor. Tercih ettiğiniz mesajlaşma, alışveriş, haber ve fotoğraf uygulamalarından son gelişmeleri alabilmenizi sağlıyor. Sesli komut özelliği sayesinde, örneğin avokadoda ne kadar kalori var, gibi sorulara hem sesli hem de görsel olarak cevap verebilen Android Wear, taksi çağır, mesaj gönder, restoranda rezervasyon yap ya da alarmı kur gibi birçok komuta cevap vererek isteklerinizi yerine getirebiliyor.

Sağlık ve fitness egzersizlerinizi kayıt altında tutmanızı,, hatırlatmaları ve sonuçları Android Wear üzerinden takip edebileceksiniz. Favori Egzersiz uygulamanızı kullanarak Android Wear aracılığıyla, koşu, bisiklet ve yürüyüş gibi egzersizlerin gerçek zamanlı hız, mesafe ve zaman bilgilerine ulaşabileceksiniz.Diğer akıllı cihazları kullanma imkanı fa sunan Android Wear, telefonunuzdaki müzik listesini oynatabilir, televizyonunuzu kontrol edebilir ve müzik dinleme gibi özelliklere ulaşabilmenizi sağlıyor. Geliştiricilerin çalışmalarıyla bir çok farklı platformun Android Wear ile kontrol edilebilmesi planlanıyor.

Google’ın Asus, HTC, LG ve Smasung ile partnerlikleri bulunuyor ve bunların yanı sıra Broadcom, Imagination, Intel, MediaTek ve Qualcomm gibi çip üreticileriyle de ortak çalışmalar yürütüyor. Android Wear işletim sistemini kullanan akıllı telefonların bu yıl sonuna doğru piyasaya çıkması bekleniyor.

lg g Watch

LG ile birlikte akıllı saat üreteceklerini de açıklayan Google, LG G Watch modelinin duyurusunu da yaptı. Geliştirilmesine Google’ın destek verdiği LG G Watch, 1.65 inç boyutunda 280×280 piksel çözünürlüğünde ekran, 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanıyla birlikte geliyor. LG G Watch’un yılın ikinci yaraısından itibaren piyasada olması bekleniyor.

Oppo Find 7 Resmen Tanıtıldı