Google, Android ve Chrome’da yeni bir destek sunuyor

Kripto paralara Google

Google, Android ve Chrome için ilk parola desteğini kullanıma sunmaya başladı. Çarşamba günü yayınlanan bir blog gönderisinde şirket, web yöneticilerinin teknolojiyi WebAuthn API aracılığıyla web sitelerine entegre etmeye başlayabileceklerini söyledi. İşte detaylar.

Benzer şekilde geliştiriciler, uygulamalarında kimlik doğrulama standardını test etmeye başlamak için en son Google Play Hizmetleri beta sürümünü indirebilir. Parola koruma yöntemleri ile parolaları bulmayı kolaylaştırmak şirketin esas hedefleri arasında. Google, 2022’de de gelen yerel Android uygulamaları için bir API ile bu yılın sonlarında geçiş anahtarları için kararlı destek sunmayı bekliyor. İkincisi, desteklenen bir platformda oturum açarken bir parola ile kayıtlı bir parola arasında seçim yapmanıza olanak tanıyacak.

Google, Android ve Chrome'da yeni bir destek sunuyor

Daha fazla uygulama ve web sitesi geçiş anahtarları için destek ekledikçe, Android ve Chrome kullanıcıları çevrimiçi kimlik bilgileriyle ilişkilerinin değiştiğini göreceğiz. Google, “Parola anahtarları, parolalar ve diğer kimlik avı doğrulama faktörlerinin yerine önemli ölçüde daha güvenli” bir sistem getirecek. Sadece kimliğinizi doğrulamanız yeterli olacak.

Parolalar, parolaları ortadan kaldırmaya yönelik endüstri çapında bir girişimin parçası olduğundan, farklı cihazlarda, platformlarda ve tarayıcılarda çalışabilecekler. Örneğin, yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Safari üzerinden ziyaret ettiğiniz bir web sitesine giriş yapmak için bir Android telefonda saklanan bir şifre kullanabilirsiniz. Apple ve Microsoft’un benzer çabalar göstermesiyle birlikte, web’in yakında daha güvenli hale geleceğini umuyoruz.

Arzum Freshmix : Taze meyve ve sebze sularının tadını çıkarın