Google Amazon Uygulamasını Kaldırdı

Amazon Fiziksel Magaza Aciyor

Amazon’un Play Store’u es geçerek uygulama ve oyun indirilmesine izin vermesinden rahatsız olan Google, Amazon’un uygulamasını Play Store’dan kaldırdı.

Yılbaşı sezonunun yaklaşmasıyla birlikte online alışverişte oldukça hareketli bir dönemin başlamasına günler kala, dünyanın bir numaralı online alışveriş platformu olan Amazon ciddi bir sorunla karşı karşıya geldi. Amazon’un Play Store’da yer alan uygulama ve oyunları konusunda fazla rahat davranmasından rahatsız olduğu söylenen internet devi Google, online alış veriş devinin Android uygulamasını Play Store’dan kaldırdı.

Amazon_DG

Google‘ın herhangi bir açıklama yayınlamadan uygulamayı kaldırması şaşkınlık yaratırken, kaldırılan uygulamanın yerini Amazon Shopping uygulaması aldı. Android cihazlarından alış veriş yapmak isteyen kullanıcılara Amazon uygulamasını sunduğu hemen hemen her özelliği sunan Amazon Shopping uygulamasında bir tek Appstore bulunmuyor. Appstore’un yokluğu Amazon’dan uygulama veya oyun gibi içeriklerin indirilememesi anlamına geliyor.

Amazon‘un Play Store’u es geçerek doğrudan kendi uygulaması içerisinden uygulama ve oyunların indirilmesine izin vermesinin en baştan beri Google tarafından tasvip edilmediği göz önüne alındığında, Google’ı böyle bir yaptırım uygulaması pek de şaşırtıcı görünmüyor.

Lenovo Samsung’u Geride Bırakmak Üzere