Google, alfabenin tamamını satın aldı!

alphabet google

Geçtiğimiz aylarda Google, operasyonel bir değişikliğe imza atarak Alphabet isimli şirketini duyurmuştu. Tüm Google servislerinin çatısı altına girdiği Alphabet’in internet sitesi için, alfabenin tüm harflerini içeren alan adı satın alındı. Alphabet’in adresi şöyle olacak: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

alphabet-google

Geride bıraktığımız aylarda Google, Alphabet isimli yeni şirketini duyurmuştu. Google, sahip olduğu çok sayıda servis ve şirketin kontrolü için yeni bir şirket formuna girme hareketini başlatmıştı. Açıklanan bilgilere göre Alphabet, içerisinde Google’, tüm servis ve diğer şirketleri içeren bir ana şirket olacaktı. Öyle de oldu. Google’ın kurucuları geçtiğimiz hafta, gerekli yasal prosedürleri tamamladıklarını ve artık Alphabet bünyesine katıldıklarını duyurmuştu. Bu gelişmeyle birlikte Google artık bir şirket değil, Alphabet’in bir hizmeti haline dönüştü.

Alphabet’in duyurulmasıyla birlikte ortaya bir skandal çıkmıştı. Google, yeni ana şirket Alphabet’in alan adını satın alamadı. Çünkü Almanya merkezli BMW, Alphabet.com’u zaten yıllar önce almıştı. Bunun üzerine Google, abc.xyz alan adını kullandı.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bilgiye göre ise Google, içerisinde tüm alfabeyi içeren bir alan adını satın aldı. Şimdiye kadar kullanılacak olan en uzun alan adlarından biri olan site adresi şu şekilde olacak: abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Yazarken adeta insanı yoran bu alan adı, önümüzdeki günlerde Alphabet şirketinin resmi internet sitesi olacak. Anlaşılan Google, alphabet.com için BMW’yi ikna edemedi. Olaya biraz farklı bir açıdan yaklaşacak olursak, aslında Alphabet ile kullanıcıların etkileşime girmesini gerektirecek pek bir durum olmayacak. Zaten Google’ın tüm servislerine aynı adreslerden ulaşılabilecek.

Geçmişten günümüze iPhone skandalları