Google Adsense yüzünden zor günler geçiriyor

Google ve Sonos patent savaşı yaşıyor!

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Google’ın başı mahkemelerden ve cezalardan kurtulmazken, hakkında açılan son davada istenilen ceza tutarı dudak uçuklattı.

Google Adsense yüzünden zor günler geçiriyor! Teknoloji denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Google, bir süredir Adsense politikaları yüzünden eleştiriliyordu. Adsense nedir bilmeyen okurlarımız için kısa bir özet geçmek gerekirse, aslında herhangi bir internet sitesinde ya da uygulamada gezinirken karşınıza çıkan (kumar, cinsellik vb. konularda olmayan) reklamların çoğu Google’ın alt markalarından biri olan Adsense’e aittir.

Google, 4,1 milyar avro para cezası ödeyecek

İnternet üzerinden para kazanmaya çalışan amatör girişimcilerden tutun da, üst düzey şirketlere kadar pek çok kişi veya kurumun kullandığı bu platform, dünyanın en büyük reklam hizmetlerinin başında geliyor.

Google hakkında şaşırtan iddia

Google Adsense yüzünden zor günler geçiriyor

Üstelik yapılan bir araştırmaya göre 2021 yılındaki toplam reklamcılık sektörü gelirinin neredeyse 500 milyar dolar civarında olduğu düşünüldüğünde, ne kadar büyük bir pazardan bahsettiğimiz daha iyi anlaşılacaktır. İşte Google’ın 2014 yılında Adsense politikaları için yaptığı bir değişikliğin, şirketin tekel konumundaki pozisyonunu kötüye kullanması olduğunu düşünen Fransız Rekabet Kurumu, çok uzun süre devam eden soruşturmaların neticesinde Amerikalı teknoloji devine geçtiğimiz yıl 220 milyon euro para cezası vermişti.

Google ve Sonos patent savaşı yaşıyor!

Bu tutar bile başlı başına rekor sayılabilecek bir ceza iken, daha kötü haber Hollanda ve İngiltere’den geldi. Benzer konulara ilişkin bu iki ülkede birden açılan davalarda Google’ın toplam 25,5 milyar dolarlık bir cezaya çarptırılması talep edilirken, bir açıklama yapan Google yetkilileri durumu fırsatçılık olarak nitelendirerek gerekli işlemlerin yapılmaya başlandığını duyurdu.

Squid Game dizisinin başrol oyuncusu tarihe geçti