Almanya Google Arama Motorunun Algoritmasını İstedi

Almanya Google Arama Motorunun Algoritmasını İstedi

Almanya Adalet Bakanlığı’nın internet devi Google’dan arama motorunun algoritmasını istemesi, teknoloji dünyasında yeni bir tartışmayı başlatmış oldu.

Dünya genelinde en çok kullanılan arama motorunun sahibi olan Amerikalı internet devi Google, Almanya hükümetinden gelen istekler yüzünden zor günler geçiriyor. Arama motorunun sonuçları hangi kriterle dayanarak sıraladığının açıklanmasını isteyen Almanya Adalet Bakanlığı, Google’dan arama motorunun algoritmasını istedi. Amerikalı internet devinin büyük önem taşıyan bu algoritmayı Alman hükümetiyle paylaşması beklenmiyor olsa da, bu sürecin doğurabileceği sonuçlar merak konusu oldu.

Google_logo

Tartışmalara yol açan bu istek hakkında Financial Times’a açıklamalarda bulunan Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Google‘ın arama sonuçlarını sıralamak için kullandığı algoritma hakkında şeffaf olması gerektiğini belirtti. Arama motorları arasında yüzde 93 pazar payına sahip olan Google’ın bu alandaki dominasyonuna dikkat çeken Maas, internet devinin bu durumu kendi çıkarları için kullanabileceğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Öte yandan Almanya hükümetinden gelen bu isteği eleştiren ABD’nin eski Almanya elçisi Robert Kimmitt, ülkenin yenilikçi teknoloji ve servislere daha açık olması gerektiğini vurguladı.

Altın Apple Watch 1200 Dolara Satışa Sunuluyor