Google Çeviri, 24 ek dil için destek alıyor!

Google Çeviri, 24 ek dil için destek alıyor!

Bugün I/O geliştirici konferansında Google, Google Translate ile ilgili bir genişlemeyi duyurarak işe başladı. Yani, hizmet artık 24 ek dili destekliyor. Bu, desteklenen toplam dil sayısını 133’e çıkarıyor. İşte detaylar.

Yeni eklemeler, Google Translate hizmetini çok daha iyi hale getirecek. Uygulama hiç bir çeviri örneği görmeden başka bir dilde çeviri yapmayı öğrenecek. Teknik olarak etkileyici olsa da, bu aynı zamanda, en azından şu anda, çeviri doğruluğunun diğer dillerden daha düşük olduğu anlamına geliyor. Google, gelecekte sonuçları iyileştirmeye devam edeceğini söylüyor. Yeni eklenen diller, Hindistan’ın uzak kuzeydoğusunda 800.000 ve Orta Afrika’da 45 milyon kişi olmak üzere dünya genelinde toplam 300 milyondan fazla insan tarafından konuşulmakta. İlk kez, Amerika’nın bazı Yerli dillerinin yanı sıra bir İngiliz lehçesi de eklendi.

Google Çeviri, 24 ek dil için destek alıyor!

Tam liste: Assam dili, Aymara, Bambara, Bhojpuri, Dhivehi, Dogri, Ewe, Guarani, Ilocano, Konkani, Krio, Kürtçe (Sorani), Lingala, Luganda, Maithili, Meiteilon (Manipuri), Mizo, Oromo, Quechua, Sanskritçe , Sepedi, Tigrinya, Tsonga ve Twi olarak karşımıza çıkıyor. Google Translate her zaman doğru çeviriler yapmasa da çoğu kişi tarafından sıklıkla kullanılıyor. Yeni eklenen diller sayesinde hizmet daha da gelişmiş bir hal alacak. Artık tüm sosyal medya araçları ve uygulamalar birbiri ile ciddi yarış halde. Hal böyle olunca da daha fazla gelişme şart oluyor.

Xperia 1 IV, 4K OLED ekran ve Snapdragon 8 Gen 1 ile piyasaya sürüldü