Gökyüzünde uçan taksiler görmemize çok az kaldı: Tarih verildi

Gökyüzünde uçan taksiler

Gökyüzünde uçan taksiler muhtemelen gelecekten bir gün gibi görünüyor. Ancak Hyundai tarafından yapılan bir açıklama aslında bunun çok yakın bir zamanda gerçekleşeceğini gösteriyor. Hadi gelin bu konuyla alakalı merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Herkesin büyük bir merakla beklediği gökyüzünde uçan taksiler yakında gerçek oluyor. Fütüristik çağların bir ürünü gibi görünen bu tarz araçlar aslında bize hiç olmadığı kadar yakın. Dünyanın en büyük otomobil markaları içerisinde yer alan Hyundai konu ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Hatta şirket daha da ileriye giderek tarih verdi.

Yapılan açıklamalara göre Hyundai Seven Konsept olarak isimlendirilen bu araç 2030 yılına kadar seri üretim şeklinde kullanılacak. Hyundai Avrupa departmanı tarafından gerçekleştirilen açıklamalara bakılırsa sadece 9 yıl sonra bu uçan araçları görmemiz mümkün olacak.

Gökyüzünde uçan taksiler için hazır olun

Bu tür taksi hizmetlerinin Uber tarafından verileceği ifade ediyor. Hyundai burada sadece otomobil üreticisi olacak. Yani şirket taşımacılık yapmayacak. Uçan taksi modellerinin özellikle kalabalık şehirlerde trafiği önemli ölçüde azaltacağı tahmin ediliyor. Böylece şehir hayatına kolaylık sağlayacak.

Gökyüzünde uçan taksiler

Hyundai Avrupa departmanı yöneticilerinden bir tanesi olan Michael Cole tarafından yapılan açıklamalara göre gökyüzü seyahatleri şehir gürültüsünü önemli ölçüde azaltacak. Ayrıca sıfır emisyonlu yapılar ile birlikte bu araçların çevreye duyarlı olacağı ifade ediliyor. Gökyüzünde uçan taksiler önümüzdeki yıllarda fazlasıyla favori olacak.

Uçan araba yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ısrarcı: Hayal mi gerçek mi

Bahsi geçen uçan taksiler gerçek araçlara benzeyecek ve drone sistemi ile çalışacak. 300 ile 600 metre arasında yüksekliğe çıkabilen aracın 290 km/sa hız kapasitesi bulunacak. Peki siz uçan taksiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.