İddia: God of War’un Orijinal Üçlemesi Remaster Olacak

123 46

Bir süredir eski God of War oyunlarının remaster versiyonunun geleceğine yönelik iddialar vardı. Oyun dünyasından tanıdık bir isim Nick Baker remaster dedikodularını doğrulayan açıklama yaptı.

Oyun endüstrisinde sağlam bağlantıları bulunan ve sızıntılarla tanınan Nick Baker geçtiğimiz günlerde Xbox Era podcast’inde God of War söylentisine değindi. Baker yaptığı açıklamada, “Yeni God of War’ların büyük bir hayranı değilim. Orijinal üçlemeyi daha çok seviyorum. Eski GOW’ların hack’n slash tarzına geri dönmeyi çok istiyorum ve bu gerçek olacak. Orijinal GOW üçlemesinin remaster yapılacağını öğrendim. Bana açıkça sadece üçlemenin remaster olacağını söylediler. Ancak bu sürümün 2024’te çıkıp çıkmayacağından emin değilim” dedi.

God of War

Nick Baker’a göre yeni remaster, PS3’e çıkan GOW remaster’larının portu mu olacak yoksa daha kapsamlı bir sürümü mü olacak belli değil. Her ne kadar Baker sadece ilk üç oyun olacağını vurgulasa da, belki Chains of Olympus ve Ghost of Sparta oyunları da yeni remaster’a dahil edilebilir. Zaten bu noktada Nick Baker’ın söyledikleriyle eski iddialarda geçenler ayrılıyor. Çünkü önceki dedikodularda GOW Saga’nın port edilebileceği söylenmişti. Saga içinde ilk üç oyunla birlikte Chains of Olympus ve Ghost of Sparta da bulunuyor.

Kısa süre önce GOW Ragnarök’ün DLC’si Valhalla ücretsiz olarak yayınlandı. Oyuncular tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bununla birlikte oyuncular yeni bir GOW gelecek mi diye merak ediyor. Şu aşamada cevap vermek çok zor. Ama sektör içinden ismini vermeyen bir yetkili Sony’nin çok sevilen serisini devam ettirebileceğini söyledi ve sözlerine şu şekilde sürdürdü: “Hayran kitlesi bulunan ve kült olmuş bir seri. Tadında bırakmak güzel olabilir. Ancak GOW serisinin sürdürülebilecek bir yanı var. Sony’nin bir şekilde yan oyun çıkarabileceğini düşünüyorum.”

Ming-Chi Kuo: Apple Vision Pro Şubat Ayında Çıkacak