God of War sadece hikayeden ibaret olmayacak

gow

2018’in merakla beklenen oyunlarının başında gelen God of War hakkında bazı yeni bilgiler açığa çıktı. Oyunun yapımcı stüdyosu olan Santa Monica adına konuşan Cory Barlog, yeni GoW hakkında bazı bilinmeyenleri su yüzüne çıkardı.

God of War yepyeni bir tarza sahip olacak

Barlog, yeni God of War oyununun, serinin önceki oyunları bağlantılı olmayacağını belirtti. Örneğin yeni GoW’da serinin klasikleşen menü tasarımı ve müzikleri yer almayacak. Hatırlanacağı üzere önceki GoW oyunlarında, genel itibari ile menü tasarımı aynıydı. Sol tarafta oyun içi seçenekler bulunurken, ekranın geri kalanında ise Kratos’un kafası bulunuyordu.

Serinin önceki oyunlarında bulmacalar da mevcuttu. Fakat bunlar oyunun yüzde 5’lik kısmını oluşturuyordu. Yapımcı ekip, bu miktarın yeni God of War ile daha da artacağını belirtiyor.

Ayrıca, oyunun büyük bir bölümünün tekneyle dolaşarak geçireceğimizi de söyleyelim. Zira Barlog, yeni GoW’da vaktimizin dörtte birlik kısmını bu tekneyle dolaşarak geçireceğimizi belirtiyor.

Santa Monica’nın yetkili ismi, oynanış süresini uzatmak için hikaye ile doğrudan ilgisi bulunmayan görevlerin de oyun da yer alacağını söyledi. Bu görevler tamamen hikayeden kopuk olmasa da ilerleyişe önemli derece de etki etmeyecek. Sadece bizim için bazı şeylerin kolaylaşmasını sağlayacakmış. Elbette bu bazı şeylerin ne olduğu konusu henüz aydınlatılmış değil.

2018’in başlarında çıkacağı söylenen yapım için, hala net bir çıkış tarihi belirtilmemiş olması ise ciddi bir hayal kırıklığı diyebiliriz.