Gladyatör 2 neden 23 yıl sonra geldi? İşte cevabı

Gladyatör 2 neden 23 yıl sonra geldi? İşte cevabı

Gladyatör 2 yönetmeni Ridley Scott, destansı devam filminin orijinal filmden sonra ilerlemesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü açıklıyor. İşte tüm detaylar.

2000 yapımı destansı film Gladyatör, ticari ve kritik açıdan büyük bir başarı yakaladı ve Mission: Impossible II’nin ardından yılın en çok hasılat yapan ikinci filmi oldu. 73. Akademi Ödülleri’nde büyük beğeni toplayan film, özellikle köleleştirilmiş gladyatör Maximus rolündeki Russell Crowe’a En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı. Total Film dergisine  verdiği röportajda Scott, orijinal Gladiator ile devam filmi arasındaki 23 yıllık boşluğu açıkladı.

Yönetmen, Connie Nielsen’in oğlu Lucius’a odaklanma fikri ortaya çıkana kadar Gladyatör 2’nin iyi bir senaryoya sahip olmayacağını düşünmüş. Yönetmen bu konuyla ilgili: “Neden şimdi? diye soracak olursanız, daha önce bir senaryosu yoktu. Aslında dört yıl önce denedik ve konuyu anlayamayan bir yazar seçtim. Elinden geleni yaptı ancak ne yazık ki ortaya iyi bir şey çıkmadı. Söz konusu yazar da teslim edemediği için çok üzüldü.

Gladyatör 2 neden 23 yıl sonra geldi? İşte cevabı

Sonra tekrar fikirlerin etrafında tur attık ve çok bariz bir fikirle geri döndük, neden olmasın düşüncesi ile de tekrar çalışmaya başladık. Lucilla ve Maximus arasındaki birlikteliğin oğlu üzerine yoğunlaşma fikri mantıklı geldi. Gladyatör 2’nin konusuyla ilgili ayrıntılar az olsa da Scott, filmin Lucius’un bir yetişkin olarak yolculuğuna odaklanacağını ve orijinal bölümdeki olayların yıllar sonrasında geçeceğini doğruladı.

BMW R 1300 GS :  Yeni motoruyla segmentinde standartları belirliyor