General Motors otomobillerini yapay zekaya denetletecek

general motors

General Motors, araçlarındaki sorunları tespit etmesi için yapay zekadan destek alan bir inceleme sistemi kullanacak.

Otomobil üreticileri araçlarındaki sorunları tespit edip çözmenin en kolay ve etkili yolunu aramaya devam ediyor. Çünkü bu denetim süreci hem piyasaya sürülmeden önce araçlardaki olası kusurları bulmak için büyük önem taşıyor hem de araç trafiğe çıktıktan sonra kullanıcıya daha iyi bir servis hizmeti verilmesini mümkün hale getiriyor. Sorun tespit sistemini geliştirmek için yeni yollar arayan bu şirketlerden biri olan General Motors, çareyi yapay zeka kullanmakta buldu.

Amerika’nın en büyük otomobil üreticilerinden General Motors, İsrail merkezli UVeye şirketi ile yeni bir stratejik ortaklığa imza attı. UVeye tarafından geliştirilen otomobil inceleme sistemi, gelişmiş sensörler ve yapay zekadan faydalanarak araçlardaki hasarlı parçaları ve bakım gerektiren sorunları son derece hızlı ve isabetli bir şekilde tespit ediyor.

general motors

Bu işbirliği kapsamında GM, UVeye tarafından geliştirilen yapay zeka destekli denetim sistemini yetkili otomobil bayilerine satacak. Bu sistem şimdiden GM’in ABD’deki bazı bayilerinde test edilmeye başlandı bile.

Öte yandan UVeye tarafından geliştirilen bu sistemin ileride ikinci el otomobil satışlarında gelişmiş bir inceleme aracı olarak kullanılması için de çeşitli çalışmalar yapılıyor. Eğer bu çalışmalar sonuç verirse UVeye’in sistemi sadece General Motors bayilerinde ve servislerinde kullanılmakla kalmayıp, ikinci el pazarında da faydalı bir araç haline gelebilir.

UVeye’ın denetim sistemi, arabalar için yapılmış bir X-Ray cihazına benziyor. Araç cihazından içinden geçiyor ve dakikalar içinde sisteme otomobille ilgili önemli veriler yansıyor. Böylece araçtaki tüm kusurlar rahatlıkla tespit ediliyor.

Uzay yarışına Güney Kore de katıldı