General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun fiyata Android 14

#İŞBİRLİĞİ

General Mobile ERA30 akıllı telefon incelemesiyle karşınızdayız. Şirket, genellikle uygun fiyat etiketlerine sahip akıllı telefonlarıyla adından söz ettiriyor. Bir süre önce, ERA550 modelini inceleyerek detayları sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de ERA30’dan söz edeceğiz. Tahmin edeceğiniz üzere, gündelik kullanıma uygun, güncel Android işletim sistemi olan ve ekonomik fiyatlı modellerden bir tanesi bu. ERA30 , an itibarıyla şirketin websitesi üzerinden 7600 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Şimdi detaylara birlikte göz atalım.

General Mobile ERA30, 8.9mm kalınlıkta ve 196 gram ağırlıkta. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle beğeninize sunuluyor. Bize deneyimleyebilmemiz için beyaz rengi geldi ve kullanışlı bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Ek olarak kutuda koruyucu şeffaf kılıfı ve kablolu kulaklığı da geliyor.

6.6 inç IPS ekranla geliyor

Ürünümüzün 6.6 inç ekranı var. Ekran boyutu sayesinde ürünü çoğu kez tek elde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Tabii bu boyut, sosyal medya gezintileri ve eğlenceli içerikler için yeterli diyebiliriz. Özellikle de iç mekân deneyimlerinde.

HD+ çözünürlük sunan ekran, 269ppi değerde. Dış mekân kullanımlarında zaman zaman belirginlikte zorluklar yaşanabiliyor ama dediğimiz gibi, iç mekân deneyimlerinde gayet yeterli.

General Mobile ERA30, gücünü MTK Helio G36’dan alıyor

General Mobile ERA30’da MediaTek’in hazırladığı Helio G36 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci, 2.2GHz çalışma hızına erişebilen çekirdeklere de sahip. Buna ek olarak 4GB RAM ve 128GB dahili depolama desteği var. Ama bitmedi…

Ürün, artırılabilir sanal RAM ve 256GB microSD kart desteği de sunuyor. Artırılabilir RAM tarafında en fazla 4GB sunulabiliyor ve böylece toplamda 8GB RAM değeri elde edilebiliyor. Bu da özellikle oyunların daha performanslı çalışabilmesi için önemli. Örneğin Call of Duty Mobile gibi popüler bir online FPS oyununu bu cihazda oynayabilirsiniz. Evet, düşük grafik ayarları aktifken genellikle akıcı performans alabiliyorsunuz.

General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun fiyata Android 14

Android 14 işletim sistemi

Telefonumuzda güncel Android 14 işletim sistemi ve güncel güvenlik yaması mevcut. Oldukça basit bir arayüz kullanılmış ve zaten ihtiyacınız olan tüm Google uygulamalarına da birkaç dokunuşla erişebiliyorsunuz. Arayüzün basit olması, hem sistem bileşenlerinin tasarruflu kullanılabilmesi hem de kullanıcıların cihaza kolay alışabilmesi tarafında önemli.

Peki ya kameralar?

Telefonun arka tarafında üçlü kamera sistemi var: 50+2+0,08MP kamera. Ön tarafta da 8MP selfie kamera bulunuyor.

Söylemeliyiz ki kamera tarafında büyük beklentileriniz olmamalı. Hem ön hem de arka kameralarda 1080p 30FPS videolar çekebilir, güzel fotoğraflara imza atabilirsiniz. Özellikle gün ışığında ve sabit çekimlerde net detaylara daha iyi erişebildiğinizi söylemeliyiz. Tabii selfie fotoğraf tarafında çeşitli filtreler ve bokeh efekti gibi detayların da sunulduğunu ekleyelim.

5000mAh pil değeri

Telefonumuzda 5000mAh pil var ve tek şarj ile gündelik kullanımda 2 güne yakın deneyim elde edebiliyorsunuz. Pili, beraberinde gelen 18w şarj adaptörüyle şarj edebiliyorsunuz. Evet, şarj tarafında da yüksek beklentileriniz olmamalı.

Ek bir not olarak, üründe FM radyo özelliği de var. Hani başta, kutuda kablolu kulaklık geliyor demiştik ya, işte o kulaklığı kullanarak radyo dinleyebiliyorsunuz. Bu da ülkemizde hâlâ sevilen bir özellik.

Unutmadan evet, üründe NFC özelliği de var. Böylece bankacılık işlemlerinizden kablosuz veri aktarımlarına kadar pek çok işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz.

General Mobile ERA30 İnceleme: Uygun fiyata Android 14

Son sözlere gelirken…

General Mobile ERA30, gündelik kullanımda tercih edebileceğiniz uygun fiyatlı telefonlardan bir tanesi. Güncel Android işletim sistemi ve 5000mAh pil gibi detaylara sahip olması, pek çok kullanıcıyı sevindirecektir. Öte yandan, basit bir arayüze sahip ve bu arayüzü daha evvel akıllı telefon kullanmamış kullanıcılar bile birkaç dakikada sevecektir diye düşünüyoruz.

Ürün, General Mobile’ın websitesinde 7600 TL fiyatla satılıyor.

General Mobile ERA 50 inceleme