Gençler en çok YouTube ve TikTok kullanıyor

sosyal medya 2

Instagram ve Facebook’u zirveden indiren YouTube ve TikTok, gençlerin en çok kullandığı uygulamalar haline geldi.

Amerika’da yapılan yeni bir araştırma, şu sıralar gençler arasında en popüler uygulamaların hangileri olduğunu ortaya çıkardı. Bir dönem Facebook ve Instagram’ın liderlik ettiği sosyal medya alanında bu kez zirvede YouTube ve TikTok var.

Pew Research tarafından yapılan araştırmaya göre Amerika’daki gençlerin yüzde 95’i YouTube kullanıyor. Üstelik bunların yüzde 19’u internette harcadıkların vaktin neredeyse tamamını YouTube’da geçirdiklerini söylüyor.

Yüzde 95 ile açık ara lider olan YouTube’un ardından ise son yıllarda yaptığı atılımla gençler arasında oldukça popüler hale gelen TikTok geliyor. ABD’deki gençlerin yüzde 67’si TikTok kullanıyor. Bunların yüzde 16’sı TikTok’a neredeyse sürekli baktıklarını söylüyor.

YouTube TikTok

Gençler arasında TikTok’un gerisinde kalan Instagram’ın kullanım oranı ise yüzde 62. Bu yüzde 62’nin yüzde 10’luk bir kesimi uygulamayı sürekli kullandıklarını söylüyor.

Instagram’ın gençler arasındaki kullanımda TikTok’un gerisine düşmesi, şirketin neden son dönemde TikTok’a daha çok benzemek için gayret gösterdiğini açıklıyor. Bildiğiniz gibi Instagram, TikTok’a rakip olmak için Reels videolarını uygulamanın en önemli parçası haline getirdi. Hatta platforma yüklenen tüm videoları Reels olarak göstermeyi de denedi ama gelen tepkilerin ardından bu kararından vazgeçti.

Son dönemde finansal bir krizin içinde olan Snapchat, aslında gençler arasında popülerliğini pek de yitirmiş değil. Uygulamanın kullanım oranı yüzde 59. Ancak Snap’in sorunu kullanıcı sayısından ziyade bu kullanıcı kitlesinden para kazanmak gibi görünüyor.

Bir dönemin tartışmasız lideri Facebook’un gençler arasındaki kullanım oranı ise yüzde 32’ye kadar düşmüş durumda. Aynı şekilde Twitter’ın gençler arasındaki kullanımı da yüzde 23’e kadar düşmüş durumda.

iPhone 14 fiyatı beklenenden pahalı olabilir