Genç kesim iPhone kullanıyor!

iphone

Amerika’da gençler üzerinde yapılan bir anket ortaya ilginç sonuçlar çıkardı. Teknoloji alanında yaptığı anketlerle isminden söz ettiren Piper Jaffray, sonra anketinde 16 yaşındaki gençleri baz aldı. Amerika’daki 40 eyaleti kapsayan ve binlerce gencin katıldığı ankette, ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Jaffray ve ekibi, gençlere iPhone mu yoksa Android işletim sistemine sahip bir telefon mu kullandıklarını sordu.

Gençler Android yerine iPhone kullanmak istiyor

Yapılan ankete katılan her 100 kişiden 82’i bu soruya iPhone yanıtını verdi. Jaffray ve ekibi geçtiğimiz yıl da benzer bir anket yapmıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan ankette bu oran yüzde 78 dolaylarında çıkmıştı. Ayrıca ankete katılan her 100 gençten 84’ü bir sonraki telefonunun iPhone olacağını belirtiyor.

Öte yandan bu ankette Apple Watch üzerine de bazı sorular yöneltilmiş. Her ne kadar Apple Watch kullanıcı sayısı o kadar üst düzeyde olmasa da gençler tarafından ilgi gördüğü kesin. Zira ankete katılanların önemli bir bölümü Apple Watch sahibi olmak istiyor. Gençlerin bileklerinde görmeyi en çok arzu ettikleri saat markası ise Rolex. Tabi ki genç yaşta kaç kişinin Rolex marka bir saate sahip olacağı da önemli bir sorunsal.

Tabi ki bu anket sonuçlarında şunu göz ardı etmememiz gerekiyor. Sonuçta bu anket Amerika’da yapılmış. Amerika’daki etiketlere baktığımızda Apple modellerinin o kadar da abartılı fiyatlara sahip olmadıklarını görebiliriz. Yani muhtemelen bu anket Türkiye’de yapılsa sonuç çok daha farklı olurdu.

Portre modu eski iPhone modellerine geldi