Genç erkeklerin yaşam süresi kadınlardan kısa: Bilim insanları nedenini açıkladı

Bilim insanları gençleşme

Genç erkeklerin yaşam süresi ile ilgili son derece ilginç bir araştırma yapıldı. Bu araştırma sonuçları paylaşıldı ve gündeme oturdu. Hadi gelin merak edilen detaylara hep birlikte göz atalım.

En eski tıp dergilerinden bir tanesi olarak bilinen The Lancet, genç erkeklerin yaşam süresi konulu bir araştırma oluşturdu. Araştırma erkeklerin neden kadınlardan daha kısa yaşadığı ile ilgiliydi. Normalde birçok istatistikte görmüşsünüzdür. Erkekler genel olarak kadınlardan daha kısa yaşıyor. Ancak işin bir başka boyutu daha var.

Genç erkekler genç kadınlara kıyasla daha çabuk hayatını kaybediyor. Bunun nedeni elbette biyolojik olarak açıklamak için pek yeterli değil. Yapılan araştırmalar sonucunda intihar ve çatışma gibi faktörler nedeniyle genç erkeklerin çok daha çabuk hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Genç erkeklerin yaşam süresi kısalma eğiliminde

204 ülkedeki genç nüfusun ölüm oranları incelendi ve bunlar hem cinsiyet hem de yaş kategorilerine göre ayrıldı. Orta Doğu Avrupa ve Orta Asya gibi bölgelerde yapılan Araştırma sonucunda genç erkeklerin büyük oranla intihar nedeni ile hayatlarını kaybettiği belirlendi.

Genç erkeklerin yaşam süresi

10 ile 24 yaş arasındaki genç kızların ölüm oranları önceki yaşlarına göre yüzde 30 oranında düşüşe sahip. Erkeklerde ise bu düşüş sadece yüzde 15 seviyesinde. Kısacası erkek nüfusun ölüm oranının yüksek olduğu çok net bir şekilde görülebiliyor. Burada intihar ve çatışma faktörleri ön plana çıkıyor. Genç erkeklerin yaşam süresi bu nedenlerden dolayı daha kısa.

Uzaylı bakteriler ve virüsler Dünya’yı istila edebilir: Bilim insanları uyardı.

204 ülkedeki genç nüfusun ölüm oranları incelendiğinde Latin Amerika ve Karayipler’de en yaygın ölüm nedeni olarak şiddet ve çatışma görülüyor. Yani Avrupa’da daha çok intihar nedeniyle ölüm yaşanırken Latin Amerika’da bunun nedeni şiddetli çatışma kaynaklı. Peki siz bu araştırma sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?