Gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, kadın internet kullanıcıları erkeklere göre online tehditlere karşı daha az endişeli. Fakat siber suçluları kadınlara saldırı konusunda dizginleyecek bir centilmenlik anlayışı bulunmadığı için, bu tutumun tabii ki tehlikeli sonuçları olabilir. Diğer yandan kadınların da erkeklerin de tam anlamıyla siber tehditler konusunda bilinçli olduğu,korunduğu söylenemez.
Araştırmaya göre her dört erkekten biri (%25) siber suçluların kurbanı olabileceğini düşünürken, kadınların %19’u böyle düşünüyor. Araştırmaya göre kadınlar genel olarak, siber tehditler konusunda erkeklere göre biraz daha az bilgiye sahip. Örneğin, erkeklerin %27’si kadınların %38’u fidye yazılımlarından habersiz; erkeklerin %23’ü kadınların %34’ü mobil zararlı yazılımlar hakkında çok az bilgi sahibi; erkeklerin %21’si kadınların %34’ü açıklardan yararlanma amaçlı kodlar hakkında sınırlı bilgiye sahip.
Bu farkındalık eksikliği kadınların, kendilerini siber tehditlere karşı koruma konusunda daha dikkatsiz davranmalarına neden olabiliyor. Ana cihazlarını başka kişilerin (çocuklar, arkadaşlar, iş arkadaşları, vb.) kullanmasına izin verdiğinde, kadınların %36’sı “her hangi bir risk görmedikleri” için verilerini korumak için hiç bir şey yapmıyor. Erkeklerin ise %28’i bu şekilde davranıyor. Erkeklerin %75’i ve kadınların %68’i yedek alıyor. Kadınların %13’ünün cihazlarında hiç bir güvenlik çözümü yok, bu oran erkeklerde %10.
Kadın ve erkeklerin karşılaştıkları siber olay sayısı ile siber tehditlere karşı farkındalık arasında bir ilişki varmış gibi görünüyor. Araştırmaya göre, her ne kadar erkeklerin maddi zarara uğrama ihtimali daha fazla olsa da (%22’ye karşı %19), 12 aylık bir zaman dilimi içinde zararlı yazılımla karşılaşma oranı, kadınlarda erkeklerden daha fazla (%73’e karşı %65). Genelde, erkekler sistem temizliği veya sistem koruması için tasarlanmış özel programlar satın almak için para harcarken, kadınlar yardım için BT uzmanlarına yöneliyor.
Bununla birlikte, erkeklerin kadınlardan daha fazla yüzleştiği bazı tehditler de mevcut: örneğin, 2014 yılında kullanıcıların mali verilerini hedef alan siber saldırı hedeflerinin %47’si erkekken %39’u kadındı. Bunun nedeni kadınların diğer online eylemlere göre, mali işlemler söz konusu olduğunda güvenlik konusunda özellikle dikkatli olmaları olabilir. Erkeklerin %59’u ve kadınların %64’ü banka hesaplarını etkileyebilecek online dolandırıcılık konusunda kaygılıyken, erkeklerin %46’sı ve kadınların %51’i online ödeme yaparken kendilerini korunmasız hissediyor. Ek olarak, kadın katılımcılar webcam’leri üzerinden birinin onları gözetlemesi konusunda az bir farkla da olsa daha endişeli (%41’e karşı %38).
Logitech’den Yeni Gaming Mouse: G303