Gelecekte herkes birbirine mi benzeyecek?

Gelecekte herkes birbirine mi benzeyecek?

Gelecekte herkesin birbirine benzemesi gibi bir şey söz konusu olabilir mi? İşte tüm detaylar.

Etrafınızdaki yüzlere bir bakın. İnsanların göz şekillerinden tutun saç çizgilerine kadar birbirlerine benzemeye başladıklarını görebilirsiniz.  Sosyal medya ve estetik cerrah yüzünden herkes tek tip bir surata doğru evrilmeye başladı. Çünkü 2024’te güzellik hiçbirimizin kaçamayacağı homojen bir ideal haline geldi. “Kylie Jenner’dan Kim Kardashian’a, Bella Hadid’den Emily Ratajkowski’ye kadar dijital dünyamızdaki en popüler kadınlardan bazılarının yüzü güzellik endüstrisi kompleksinin temelini oluşturmuşdu. Bu isimler kitlesel pazar için idealleştirilmiş” hale geldi.  Pixel Flesh: How Toxic Beauty Culture Harms Women adlı yeni kitabın yazarı Ellen Atlanta kitabında gelecekte herkesin nasıl birbirine benzeyeceğinden söz ediyor.

Gelecekte herkes birbirine mi benzeyecek?

Bu gidişe bakılırsa sonuç, kadınların birbirlerinin özelliklerine göz diktikleri homojen bir güzellik kültürüne evriliyor. Tek tip görünümü elde etmek için enjekte prosedürlerin normalleştirilmesi, estetik cerrahi, fotoğraf düzenleme ve filtre kullanımı gibi şeyler fazlasıyla popüler hale geldi.

Pop kültürüne böylesine derinlemesine gömülmüş olanlar, “Instagram Yüzü” görünümüne ulaşmak için estetik cerrahların kapısını çalıyor. Yazar Jia Tolentino tarafından The New Yorker için 2019’da viral olan bir yazıda türetilen bu terim, plastik cerrahi kliniklerine akın eden genç kadınların talep ettiği “tek tip görünümü”nü yansıtıyordu. Gelecekte kadınların çoğunun kedi gibi gözleri ve uzun, karikatürize kirpikleri olabilir; küçük, düzgün bir burnu ve dolgun, gür dudakları da çoğu insanda göreceğiz.

Elon Musk, Yapay Zeka İçin Bir Süper Bilgisayar Kuruyor