Gelecek Vaat Eden 12 Teknolojik Meslek

Liste Labrotory

#İŞBİRLİĞİ

Yeni yıl kimileri için yeni bir iş, kimileri için yeni bir aşk, kimileri içinse uzun vadeli hedefler, kariyer planı ve umut demek. Eğer siz de umut edenlerden biriyseniz, teknolojiyle iç içe olan ve uzun yıllar boyunca insanlığın ihtiyaç duyacağı 12 gelecek vaat eden mesleği, ayrıntılarıyla birlikte listeledik.

1) Uzay Rehberi (Space Tour Guide)

Konu ‘uzay seyahatine’ geldiği zaman, hepimiz için düşünülebilecek şeylerin sayısı sınırsız. Birçoğumuza hâlâ imkansız gelen turistik uzay seyehatleri, çoktan hayata geçirildi bile…

Bağımsız ve özel taşımacılık şirketi Virgin Galactic, uzaya turist göndermeye şimdiden hazır gibi görünüyor. Şirket 300 kişilik kontenjanı olan ilk uzay seyahatini gerçekleştirdikten sonra, yenileri için internet sitesi üzerinden gönüllü aramaya başlamıştı. Şirketin sahibi Richard Branson, Amerikalı uzay araçları mühendisi Burt Rutan ve Virgin Galactic yetkililerinin tanıtımını yaptığı ilk özel uzay aracı SpaceShipTwo; 2 pilot ve 6 yolcu taşıma kapasitesine sahip olarak tasarlandı. Uzay uçuşunun bir yolcuya maliyeti ilk seferlerde 200 bin dolar. (Daha sonra bu ücretin kademeli olarak azalması bekleniyor.) Virgin Galactic’in 380.000feet’e çıkması beklenen seyahat mekiğini atmosfer dışına  “Eve” adı verilen 42 metrelik bir roket taşıyacaktı.

Liste_SpaceGuide

Virgin Galactic’in uzay seyahatlerini satması için anlaştığı Portland’daki Hurley Travel Experts firması, bu deneyimi yaşamak isteyen yaklaşık 300 kişinin 40 milyon dolarlık ön ödeme yaptığını açıkladı. Fakat Virgin Galactic’in SpaceShipTwo ile geçen sene yaşadığı can kayıpsız kaza, uzay turistlerini tedirgin etmişe benziyor. Yine de Virgin Galactic, SpaceX gibi özel teşebbüslerin uzay turizmindeki geleceği uzun vadede açık. Eğer hali hazırda bu alanda eğitim aldıysanız, şansınızı devlet kurumları yerine bu gibi şirketlerde de deneyebilirsiniz.

Liste_RobotTech