Geleceğin TV’si Türklerden!

philips gelecegin televizyonu

Philips televizyonlarının üreticisi TP Vision, bu yıl televizyonda tasarıma odaklanmayı seçti.

philips-gelecegin-televizyonu

‘Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması’ adı altında bir yarışma başlatan TP Vision gençlerden geleceğin televizyonlarını tasarlamalarını istiyor. Yarışmada dereceye giren tüm tasarımları İstanbul Design Week’de düzenlenen toplantıda açıklayan TP Vision’ın, ambilight teknolojisinin gelişmiş versiyonu olan  ambilight+Hue Lamp teknolojisini de deneme şansı elde ettiler.

27 Kasım tarihinde TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş tarafından ev sahipliği yapan etkinlikte, ilk üçe giren tasarımın sahibi olan gençlere hikayelerini anlatma imkanı da verildi. Yarışmanın juri koltuğunda birbirinden ünlü isimler bulunuyordu. Ünlü tasarımcı Derin Sarıyer, DDF Kurucu Başkanı Arhan Kayar ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın gibi simalara rastlamak mümkündü.

TP Vision Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş açıklamasında, yarışmanın üniversiteliler ile sanayinin işbirliğinin gençlerin yaratıcılıklarını sergileyebilmesine ve bu tür girişimlere teşvik edilmesine önem verildiğini, yarışmadan alınan sonuçların Türkiye’nin televizyon piyasasının geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacağını belirtti.

Kocabaş ayrıca, “Philips 2013 yılında tasarım konusuna özellikle büyük bir önem verdi. Bu konudaki en büyük atılımımızı yıl içinde pazara sunduğumuz DesignLine serisiyle yaptık ve televizyon dünyasında tasarımı adeta yeniden tanımladık. Geçtiğimiz ay içinde dünyanın en önemli tasarım haftası etkinliklerinden biri olan Dutch DesignWeek’te DesignLine modeliyle ödül almamız ve Dutch Design Award’ı almaya hak kazanmamızla verdiğimiz önemin meyvelerini toplamaya başladık.  Tasarıma olan odağımızın paralelinde geleceğin tasarımcılarını teşvik etmek için Mayıs ayında başlattığımız yarışmamız da beklediğimiz gibi büyük ilgi gördü. Bugün burada sergilenen ve yarışmada dereceye giren tüm tasarımların tasarımcısı genç arkadaşlarımızı kutluyoruz. TP Vision olarak önümüzdeki dönemlerde de tasarıma olan odağımızı devam ettirirken, gençlerimizin yaratıcılıklarını teşvik etmeye de devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.