GeForce Now fiyatları için ilk geri adım geldi

geforce now

Nvidia Türkiye’deki oyun severlerin GeForce Now fiyatları için yaptığı baskı karşısında ilk geri adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Kullandığınız bilgisayar ya da telefonun sistemi ne olursa olsun en iyi oyunları bile bulut üzerinden oynama imkanı sunan GeForce Now 15 Mart’ta Türkiye’deki sunucularını hizmete sokacak. Geçtiğimiz günlerde GeForce Now’ın ülkemizdeki fiyatları belli olmuştu. Lansmana özel 3 aylık fiyatın 150 TL olacağı sonrasında ise her ay için 75 TL’lik bir tutar belirlendiği açıklanmıştı.

Bu durum ülkemizdeki oyun severlerin tepkisine neden oldu. Yurt dışında yalnızca 5 dolar / euro olan bir hizmetin ülkemizde 75TL gibi absürt bir fiyata sahip olması doğal olarak tepki çekti.

Üstüne üstlük Nvidia küresel hesapların da Türkiye’de bulunan server üzerinden işletileceğini ve bu hesapların da aylık 75TL olarak ücretlendirileceğini belirtti.

GeForce Now fiyatları için ilk geri adım geldi

Bu durum GeForce Now’a olan şikayetlerin daha da artmasına neden oldu. Türkiye’den gelen olumsuz tepkilere daha fazla kulak tıkayamayan Nvidia ilk geri adımı attı.

Nvidia‘dan yapılan açıklamada yurt dışı hesaplardan alınacak aylık ücretlerin 1 yıl boyunca 49.90TL yani 50 TL olacağı belirtildi.

Diğer hesaplar içinse henüz bir güncelleme yok. Yani 75TL’lik aylık fiyattan henüz geri adım atılmış değil. Fakat genel beklenti 75TL‘lik aylık abonelik ücretinin de 50TL’ye çekileceği yönünde. Yine de bunun için biraz beklememiz gerekecek.

GeForce Now Turkcell yüzünden pahalıymış