HSBC Türkiye pazarından çekilme kararı aldı

HSBC Türkiye pazarından cikiyor

İngiltere’nin önemi bankalarından bir tanesi olan HSBC Türkiye pazarından çekilme konusunda yeni kararlar aldı. Şirket uzun bir süredir küçülmek istediğinin sinyallerini veriyordu. İşte haberimizin detayları.

Şirketin CEO’su konumunda geçici olarak bulunan Noel Quinn, HSBC için büyük çaplı maliyet azaltma önlemlerini almaya başladı bile. Maliyeti büyük ölçüde azaltmak isteyen Noel Quinn’in bu bağlamda bankanın Türkiye’deki hizmetini keseceği söylendi. Şirketle ilgili daha önceki bilgilere bakınca bunun pek zor olmadığı görülüyor.

HSBC Türkiye pazarından yakın zamanda çıkacak

Şirketin, Türkiye dışında birkaç ülkeyle daha bağlantısı bitecek. Gelen bilgilere göre HSBC; Ermenistan, Yunanistan ve Umman’ın içerisinde bulunduğu birkaç ülkede daha küçülmeye gitme kararı alabilir.

HSBC Türkiye pazarından cekilecek

Türkiye’de faaliyet gösteren ilk İngiltere merkezli banka olan şirket, 2015’te de geri çekilme kararı almıştı. Daha sonra bu karardan vazgeçti ve sonra yalnızca bir yılda 102 şubesini kapattı. Türkiye’de bulunan şube sayısını 89’a kadar düşürdü. Ülkede ilk olarak Midland Bank A.Ş. ismiyle giren ve 2001 yılında Demirbank’ı satın alarak günümüze HSBC ismiyle gelen kuruluş kararında ciddi görünüyor.

Türkiye’de genel ekonomik durum pek iyi olmamasına rağmen bankalar biraz daha farklı işliyor. HSBC tarafından alınan bu kararı taviz isteği olarak da görebiliriz. Devletten istenen tavizler karşılama ince bankalar böyle kararlar alabiliyor. Sizce bu banka gerçekten de Türkiye piyasasından çekilebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

En iyi ses performansına sahip telefonlar – Ocak 2020