PlayStation 1 geri dönüyor!

PlayStation 1

Sony CEO’su PlayStation 1’in geri döneceğinin sinyallerini verdi. Sony, aynı Nintendo’nun yaptığı gibi önyüklü oyunlar ile gelecek olan PlayStation 1 Classic Edition adı altına yeni konsol duyurabilir.

Sony, geçtiğimiz günlerde PlayStation 4’ün son demlerini yaşadığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından PlayStation 5’in, Haziran’da düzenlenecek olan E3 etkinliğinde sergilenebileceği söylenmişti. Ancak bugün Sony cephesinden ilginç bir açıklama daha geldi. Sony CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre; PlayStation 1 resmen geri dönecek!

PlayStation 1 Classic Edition ile karşımıza çıkabilir

Nintendo, geçtiğimiz yıllarda NES Classic Edition ve SNES Classic Edition ile karşımıza çıkmıştı. Bu konsollarda önyüklü olarak gelen popüler NES ve SNES oyunları HD TV‘lerde oynanabiliyordu. Sony Interactive Entertainment CEO‘su John Kodera‘nın da buna benzer bir planının olduğu verdiği son röportajda ortaya çıktı.

John Kodera, PlayStation 1 için kitle bulmakta sorun yaşamayacaklarını, 20-30 oyunluk bir koleksiyona sahip olmak isteyen çok kişi olduğunu dile getirdi. Kodera ayrıca PS2 oyunlarının PSN’de yer almasına karşın PSOne oyunlarının HD TV üzerinde hiçbir şekilde tekrar oynanamadığının altını çizdi.

Xbox 360 2 yıl sonra güncelleme aldı!

Bu açıklamaların ardından gözler PSone Classic Edition‘a çevrildi. Sony, muhtemelen E3 etkinliğinde bir sürpriz yapacak ve popüler oyunların önyüklü olarak geleceği PSone Classic Edition’ı duyuracak.

PlayStation 1

Şimdilik PSone Classic Edition hakkında konuşmak için erken. Umarız Sony karşımıza PSone Classic Edition ile çıkar ve eski PS1 oyunlarını HD TV’lerde emüle etmeden orijinal PlayStation sistemi üzerinden oynayabiliriz.