Gartner’ın 2021 Magic Quadrant raporunda yer aldı

TP-Link

TP-Link, bu yıl üst üste üçüncü kez araştırma şirketi Gartner’ın 2021 Magic Quadrant raporunda yer aldı. Şirket, raporun Kurumsal Kablolu ve Kablosuz LAN Altyapısı kategorisinde ‘Niş Oyuncu’ olarak konumlandırıldı.

TP-Link araştırma ve danışmanlık firması Gartner tarafından en son yayınlanan Magic Quadrant  raporunda, 2021 yılında da Kurumsal Kablolu ve Kablosuz LAN Altyapısı kategorisinde ‘Niş Oyuncu’ olarak konumlandı. Bu yıl üst üste üçüncü kez rapora girmeye hak kazanan TP-Link, kurumsal ağ çözümleri pazarında da güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Gartner, bu yıl rapora girme kriterlerine “satıcıların beş coğrafi bölgenin en az dördünde faaliyet göstermesi ve müşteri referansı bulunması”nı eklemiş durumda. Bu ve “bir bölgede elde edilen gelirin yüzde 55’ten fazlasının tek bir ülkeden sağlanmamış olması” koşulu, Gartner’ın küresel oyunculara verdiği önemi gösteriyor. TP-Link de bu kriterlere uyan, kurumsal ağ pazarında bölgesel değil, dünya geneline yayılmış bir başarıya sahip.

TP-Link Türkiye

Her ölçekte ve farklı senaryolar için uygun kurumsal ürün ve çözüm portföyüne sahip olan TP-Link, bireysel ağ ürünleri pazarının yanı sıra kurumsal pazarda da büyümesini sürdürüyor. Omada SDN (erişim noktaları, denetleyiciler, ağ anahtarları ve yönlendiriciler), JetStream ve LiteWave ağ anahtarları, SafeStream yönlendiriciler ve Pharos kablosuz geniş bant ürün gruplarıyla başta konaklama, eğitim, perakende olmak üzere her sektöre uygun ağ çözümü sunuyor.

Önde gelen bir başka araştırma şirketi olan IDC tarafından hazırlanan Q2 2021 WLAN Pazarı raporunda TP-Link, üst üste 10 yıldan fazla süredir dünyanın 1 Numaralı Wi-Fi ürün sağlayıcısı olarak sıralanıyor. Kanıtlanmış bir istikrara sahip olan TP-Link, hem tüketici hem kurumsal pazarın ağ gereksinimlerini karşılamaya devam etmek üzere çalışıyor.

Apple kablosuz şarj konusunda kararlı görünüyor