Game of Thrones Yönetmeninden Sarsıcı Açıklama!

GameofThrones

Game of Thrones’un altıncı sezonunun dokuzuncu bölümü, pek çok izleyicinin tabiri caizse içinin yağlarını eritti ve 6 yılın tüm bölümlerinden yüksek izlenme oranı ve olumlu eleştiri ile karşılaştı. Yine de, akılda gelen pek çok soru vardı. Bu sorulardan birini, bölümün yönetmeni bizzat yanıtlandırdı.

Game of Thrones’un “Battle of Bastards” bölümünü izleyen pek çok kişinin beynindeki serotonin ve endorfin hormonları (mutluluk hormonları olarak adlandırabiliriz) tavan yapmıştır. Hele hele son bir kaç dakika baz alınırsa.

Dikkat, bundan sonraki ifadeler kayda değer spoiler içerebilir. Lütfen, ya riski kabul edin ya da yazıyı okumayın.

gameofthrones

Dizinin son bölümünde Jon Snow yine bin bir türlü badire atlatmış hatta cesetlerin arasında boğulma tehlikesi geçirmişti. Peki, tüm bunlar yaşanırken, Snow’un sadık kurdu Ghost neredeydi? Bilindiği gibi Ghost, Jon’un yeniden doğmasında ciddi bir paya sahip. Ne olsa Davos ve saz arkadaşlarını duruma uyandıran, pek çok tehlikede sadece Jon Snow’u değil; en yakın arkadaşı Samwell’i kollayan da Ghost idi.

Bölümün yönetmeni Miguel Sapochnik öyle bir açıklama yaptı ki, tüm tartışmalara son verebilir.  Yönetmenin sözleri dünyanın gerçeklerini, tam anlamıyla yansıtıyor. Ne de olsa, serinin büyük çoğunluğu pragmatizmden fazlaca yararlanıyor.

“Bölüm için devasa bir bütçe ayırdık. 70 at, 600 figüran, 25 dublör ve daha nicesi Battle of Bastards’da hazır bulundu. Lakin bizim de belli bir bütçemiz var. CGI (Bilgisayar Destekli Efekt) için çok fazla bütçemiz kalmamıştı. Drago ve diğer ejderhalar mutlaka boy göstermeliydi. Kalan bütçemizle ya Wun Wun’u seçecektik, ya Ghost’u. Wun Wun, savaşta çok daha etken bir rol oynayabilecek düzeyde idi. Biz de bilişim bütçemizi buna göre şekillendirdik ve Ghost, kampta keyifle gezindi ve ortalıkta gözükmedi”

Ghost isimli ulu kurtun, Bolton’un tüm tazılarını kahvaltı niyetine götürebilecek haşmette olduğu düşünülürse, gereken bütçeyi tahayyül etmek zor değil.

Yapımın merakla beklenen sezon finali Pazar gününün akşam saatlerinde Amerika’da yayınlanacak. Finalin bütçesi ve 70 dakikalık süresi de, beklentileri yükseltiyor.

Game of Thrones oyuncuları ne kadar kazanıyor?