Game of Thrones’un Yeni Sezonuna Geri Sayım

game of thrones 4 sezon izle game of thrones izle 3961

Dünyanın en popüler fantastik edebiyat dizi uyarlaması ifadesini kullanabileceğimiz Game of Thrones’un, altıncı sezonu için geri sayım başladı. 24 Nisan’da sezon prömiyeri ile buluşacağımız, seri hakkında, ciddi soru işaretleri de mevcut.

Game of Thrones: A Song of Fire and Ice’ın yazarı George Raymond Martin’in, tartışmalı ve fazlasıyla egzantrik bir figür olduğunu söyleyebiliriz. George Raymond Martin, röportajlarda sık sık, fantastik edebiyatın açık ara en önemli ismi J.R.R Tolkien’i eleştirmesi ve Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) serisini, Orta Çağ Disney’ine benzetmesi ile gündeme gelmişti. George Raymond Martin’e göre Yüzüklerin Efendisi gerçekçilikten uzaktı ve siyah ile beyaz figürlerden oluşuyordu.

Ne var ki 67 yaşındaki yazarımız, aşırı cinsellik, ölüm ve nihilizm düşünceleri ile Game of Thrones’u yarattı. Game of Thrones’da, popüler ve herkesin sevdiği karakterler bir bir katledildi. Bununla birlikte, George Raymond Martin gerçek bir dehaydı ve gerek kurgu, gerekse yaratıcılık açısından, pek az yazara nasip olacak işlere imza attı. Bu başarılardan sonra, Game of Thrones’un dizisi HBO kanalında yayınlanmaya başlayıp, izlenme rekorları kırdı.

Game of Thrones

Ancak George Raymond Martin, biraz tembel bir karakter. Şu ana kadar her sezon, bir kitabı temel alıyordu. GRR, 2010 yılının sonundan beri geçen 5.5 yılda, The Winds of Winter romanını bitiremedi. Yani dizinin yeni sezonu, dördüncü ve beşinci kitaptaki, ara olayları esas almak zorunda.

George Raymond Martin, “Bu seride ölen, ölü kalır” ifadesini kullansa da, Jon Snow (Kit Harrington) hakkındaki belirsizlik sürüyor. Oyuncu, pek çok kez, setlerde görüntülendi. En olası senaryo, Snow’un tekrar doğuşu. George Raymond Martin ilk kez bir karakterin ölümü hakkında ağır tepkiler aldı. Hatta Ned Stark’ın infazı ile böyle bir kamuoyu tepkisi ile karşılaşmamıştı.

Jon Snow yeniden doğacak mı? Stark ailesinin diğer üyelerinin akıbeti ne olacak? Tüm bu soruların cevapları, yeni sezonda yanıtlanacak. Bize de 25 Nisan’ı beklemek kalacak.