Game of Thrones Oyuncuları Ne Kadar Kazanıyor?

gameofthrones

HBO’nun efsanevi yapımı ve beyaz cam fenomeni Game of Thrones’da, başrol oyuncularının kazandığı bölüm başı ücret dudak uçuklatacak cinsten.

George R.R. Martin… Tembel, nihilist, savaş düşmanı (Savaşın kazananı olmaz mottosu güden yazar, haklı olarak Vietnam savaşına da şiddetle karşı çıkmıştır) ve tüm bunlara karşın, olağanüstü yetenekli ve edebiyat alanında bir deha. George R.R. Martin, A Game of Thrones’un ilk kitabını yayınladığında takvimler 1996 yılını gösteriyordu. Eminiz ki ilginç yazarımızın akıllara durgunluk veren hayal gücü bile, serinin böyle bir başarıya ulaşacağını öngörememiştir.

Game of Thrones

Altıncı kitabı zamanında tamamlayamayan George R.R. Martin, diziyi senaristlere emanet etti. Bizim bakış açımızdan bu iyi bir şey ama yine de pek çok kitap müdavimi, öykünün çekirdeğinden kopulduğunu savunuyor.

Tüm bunları bir kenara bırakırsak, altıncı sezon, eleştirmen puanları ve reytingler açısından, Taht Oyunları evreninin en iyi sezonu kabul ediliyor.

Peki başrol oyuncuları bölüm başına ne kadar kazanıyor? Eh karşımızda tüm senaryoyu tek başına götüren, tek bir kahraman yok. Zaten Game of Thrones’un mucizesi de, pek çok figürü tek potada eritebilmesi.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) ve Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) bölüm başına 500.000 dolar kazanıyor. Aslında muazzam bir rakam olmasına rağmen, rekor olarak kabul edemeyiz. Ne de olsa The Bing Bang Theory’nin başrol oyuncuları Jim Parsons, Johnny Galecki ve Kaley Cuoco, halihazırda, 20 dakikalık bölüm başına 1.000.000 doları kapıyor. Üstelik çekimler ve makyajlar çok daha az zahmetli.

BlackBerry’nin Son Direnişi!