En Nefret Edilen Game Of Thrones Karakterleri-2

Gameı of Thrones oyunu 4

Geçtiğimiz gün, ilk bölümünü yayınladığımız dünyanın en popüler dizi serisi Game Of Thrones’un, en nefret edilen karakterleri dosyasında ikinci viraja giriyoruz.

Aslında her şey; Game of Thrones kitaplarının yazarı George R.R.Martin’in dünyaya karşı edindiği karamsar ve nihilist bakış açısı ile başladı. Sabık yazarımız George R.R Martin’e göre, türün yaratıcısı J.R.R Tolkien, Yüzüklerin Efendisi serisinde, bir Orta Çağ Disney’i yaratmıştı. Kendisi ise fantastik türe, gerçekçilik katıp, yeni bir çağ başlatmakla görevliydi.

Dünyanın en sansasyonel televizyon serisinde, çok sevdiğimiz karakterler, yazarın, bu bakış açısı sayesinde yitip gitti. Ne var ki, bir kitabı yedi yılda bitirmeyerek gösterdiği tembellik sonunda işe yaradı ve dizi, senaristlerin görüşlerinden daha çok faydalanmaya başladı. Bu bağlamda, has karakterimiz Jon Snow da ölümden döndü.

Bununla birlikte hala nefret ettiğimiz pek çok Game of Thrones mevcut. İlk bölümünü geçtiğimiz gün yayınladığımız dosyanın, ikinci kısmı karşınızda.

Petyr “Littlefinger” Baelish

Suçları: Kadın ticareti, ihanet, iki yüzlülük

En dehşet verici anı: Ned Stark’ın arkasından iş çevirmesi ve saray muhafızlarını ayarlayarak onu, nihai sonuna sürüklemesi

Serinin en zeki karakterlerinden biri olan namı-diğer Serçe Parmak,acımasızlığı ile nefretimizi uyandırıyor. Eddark Stark’ı, sadist Joffrey’e teslim etmesi, Sansa Stark’ı ise daha sadist Ramsey Bolton ile evlenmek için manipüle etmesi, en hatırlanan günahları.

Styr

Suçları: Cinayet, yamyamlık, tecavüz

En dehşet verici anı: Olly’nin ailesini yemesi

Styr, serinin en mide bulandıran karakterlerinden. Thenn’lerin lideri Styr, Olly’nin anne babasını parçalayarak yiyerek, sınırların ötesine geçti.

Jaime Lannister

Suçları: Çocuk cinayetine teşebbüs, ihanet, tecavüz, ensest ilişki

En dehşet verici anı: Bran’ı, tepeden itip felç bırakması.

Bir karakter, nasıl aynı anda hem popüler hem de iğrenç olur? Karşınızda Jaime Lannister: Nefret edilmesine rağmen, Game of Thrones’un en popüler karakterlerinden biri. Popülerliği, son dönemlerde, birkaç iyilik yapması (Tyrion Lannister’ı kurtarması, kızı için her türlü mücadeleyi verip arkasından ağlaması) sayesinde katlandı. Lakin Kral’a attığı kazıklar, kardeşi Cercei Lannister ile mide bulandıran ilişkisi ve henüz çocuk olan Brandon Stark’ı öldürmeye teşebbüs etmesi unutulmadı.

Myranda

Suçları: İşkence ve cinayet

En dehşet verici anı: Köpekler birini parçalarken, Ramsey ile birlikte olması

game of thrones

Myranda, Ramsey Bolton’u memnun etmekten başka hiçbir motivasyonu bulunmayan bir sadistti. Elbette Ramsey Bolton’un sadistlik seviyesinde değil (kim öyle ki), lakin empati yoksunluğunda ona bile taş çıkarır. Kendisine pek yakışan bir ölümle ve cenaze töreni(!) ile uğurlandı.

Dosyamız bu kadarşa sınırlı değil. Gelecek bölümümüzde, kendisine lanetler yağdırdığınız bir çocuk ve Lannister ferdi, öykümüzün kahramanı olacak.